Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6x de leukste schaatsbanen van Nederland in de buitenlucht

Dit winterweer leent zich perfect voor een middagje schaatsen. Liefst op natuurijs voor het échte oud-Hollandse gevoel. Is dat nog niet stevig genoeg? Dan zijn er genoeg andere opties om al schaatsend een frisse neus te halen. En daarna koek en zopie!

Advertentie

1. Jaap Edenbaan in Amsterdam

jaap eden schaatsbaan

De basis van het schaatsen krijgt je kind geheid onder de knie bij de Schaatsschool van de bekende Jaap Edenbaan. Op een laagdrempelige, speelse manier leren ze hier stevig op de ijzers staan, en dat lekker in de buitenlucht. Vrij schaatsen kan hier natuurlijk ook. En daarna: warme chocomelk met slagroom!

2. Flevonice in Biddinghuizen

schaatsbaan 5

Advertentie

In het Ice Funpark kan je kind lekker schaatsen op de krabbelbaan, roetsjen van de Super Glijbaan en klimmen en klauteren in de speeltuin met trampolines. Leuk voor een uitje met het hele gezin of een kinderfeestje.

3. IJsclub Vooruitgang in Ammerstol

Deze Zuid-Hollandse natuurijsbaan heeft twee banen: één van 200 meter en één van 400 meter. Genoeg ruimte om lekker te glijden op de ijzers! De Vooruitgang is vaak één van de eerste natuurijsbanen die opengaan, dus hou de site goed in de gaten.

Advertentie

4. Doornsche IJsclub in Doorn

Nog zo’n ijsbaan die je vurig laat hopen op nóg een nachtje stevige vorst. Tijdens het schaatsen kun je bij de ‘koek en zopie’ terecht voor ouderwetse lekkernijen voor dito prijzen. Ook leuk: als er meerdere dagen ijs ligt, organiseert de club een Elfstedentocht voor basisschoolkinderen. Kijk hier voor actueel nieuws over de kwaliteit van het ijs en de openingstijden.

5. De Coolste Baan van Nederland in Amsterdam

Schaatsen in het Olympisch Stadion: hoe bijzonder is dat? Je kunt hier grotere rondjes schaatsen en er is een apart schaatsgedeelte voor de kleintjes. Ook kun je hier terecht voor curling- en natuurlijk schaatsles, je kunt schaatswedstrijden kijken en ze hebben er hapjes en drankjes.

6. Laco Geleen in Limburg

Hier vind je én een geweldig grote buitenijsbaan én een overdekte ijshal. En voor wie na wat rondjes toe is aan variatie: je kunt ook discoschaatsen! Heeft je kind het allemaal nog niet zo onder de knie? Geen probleem, ze geven hier regelmatig (kunst)schaatslessen.

 

Zwangerbox partnerpagina Center Parcs 2022

Center Parcs

Bekijk de website