Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6x spelletjes die je kind op veilige afstand met opa en oma kan spelen

Ook al leg je nog zo goed uit wat er aan de hand is, het gemis dat opa en oma niet meer langskomen, wordt er niet minder op. Daarom 6 leuke spelletjes die je kind samen met opa en/of oma kunt doen.

Samen tekenen en schilderen is er voorlopig niet bij. Maar dat betekent niet dat opa en oma voorlopig gemist moeten worden. Als ze een beetje handig zijn met een tablet of smartphone, zijn er leuke apps waarmee je kind op een speelse manier in contact kan blijven met zijn grootouders. Niet alle apps zijn geschikt voor jonge kinderen en het kan zijn dat je jouw kind een beetje moet helpen. Dit zijn de spelletjes die je veilig, op afstand, met opa en oma kunt spelen.

Advertentie
 1. Draw Something

  (iOS & Android)
  Draw Something is een spelletje waarbij je moet raden wat de tegenstander heeft getekend. Je kunt het tegen verschillende mensen tegelijkertijd spelen: daag tante of neefje dus ook maar uit. Leuk om elkaars tekentalenten te ontdekken.

 2. Uno

  (iOS & Android)
  Het populaire kaartspelletje, geschikt vanaf 7 jaar, is ook beschikbaar in de vorm van een app. Het werkt vrijwel hetzelfde als het ‘echte’ kaartspel. In de app kun je eenvoudig verbinding maken met je vrienden. Uno heeft een leuke manier gevonden om nog meer interactie te hebben met de mensen waarmee je speelt. Zo kun je spraakberichten versturen naar andere spelers en ‘Uno!’ roepen wanneer je op het punt staan om te winnen.

 3. Wordfeud

  (iOS & Android)
  Spelenderwijs woorden leren (al dan niet met jouw hulp) en in contact blijven met opa en oma.Wordfeud lijkt op Scrabble, je legt woorden en daar krijg je punten voor. Je kunt iemand uitdagen en samen het spelletje aan gaan. Met de chatfunctie kun je met elkaar chatten, elkaar complimentjes geven of de tegenstander erop wijzen wat hij of zij verkeerd heeft gedaan. Kortom, een ideaal spel om samen te spelen.

 4. Rummikub

  (iOS & Android)
  Rummikub kennen opa en oma zéker, maar het is ook geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. De app werkt hetzelfde als het bordspel. Je kunt online spelen tegen andere mensen, maar het is ook mogelijk om je eigen spel aan te maken. Nodig vrienden en familie uit en speel samen een gezellig potje rummikub!

 5. Dots

  (iOSAndroid)
  Het spel is simpel: verbind de bolletjes in dezelfde kleur met elkaar. Wie is er sneller?

 6. Fruit Ninja

  (iOSAndroid)
  Het doel in Fruit Ninja is om in de lucht gegooid fruit doormidden te snijden. Pas wel op voor de bommen! Dit spel kun je alleen spelen, maar ook tegen anderen.

Kijk op Libelle.nl voor meer online spellen die je op afstand met opa en oma kunt spelen.

Bron: Libelle.nl – Beeld: Shutterstock