Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

handige apps ouders
door

7 apps die je leven als ouder een stuk makkelijker (en leuker) maken

Naast allerlei negatieve berichten over schermtijd en slechte lichaamshoudingen, moeten we ook toegeven: zo'n smartphone is verdraaid handig. Zelfs het ouderschap wordt er makkelijker door. Althans, als je de juiste apps op je telefoon hebt.

 1. Kidsquote
  Kinderen zeggen de meest geniale en geestige dingen. Die wil je nooit meer vergeten. In deze app kun je de uitspraken van jouw kind opslaan. Je kunt er ook tekeningen, foto’s en video’s mee bewaren.
  Download de app voor iPhone en Android.
 2. Tapperuse
  Is jouw kind nog niet oud genoeg om er de hele dag op uit te gaan? Zonde als je dan voor een hele dag dierentuin betaalt, maar je er slechts een paar uur bent. Met de gratis app Tapperuse betaal je voor talloze uitjes niet per dag, maar per minuut.
  Download de app voor iPhone en Android.
 3. Cozi
  Je zoon moet naar zwemles, je dochter naar paardrijden en je partner heeft een muziekrepetitie… Chaos! Met meerdere gezinsleden heb je ook te maken met meerdere agenda’s. De app Cozi laat de schema’s, activiteiten en bezigheden van alle gezinsleden op één handig scherm zien. Ook kun je verlanglijstjes, boodschappenlijstjes en to-do-lijsten maken en delen.
  Download de app voor iPhone en Android.
 4. Bsit
  Je broer kan niet en oma durf je niet meer te vragen. Is dat een reden om een avondje uit af te zeggen? Gelukkig niet. Via Bsit kun je een oppas zoeken die is aangeraden door vrienden of buurtgenoten. Voelt wel zo fijn!
  Download de app voor iPhone en Android.
 5. Rootz
  Als je ’s avonds weleens van huis bent, moet je het voorleesmoment missen. Maar met Rootz kun je alsnog samen met je kind een boekje lezen. Een soort Skypen, maar dan met lezen. Ook handig voor als je gescheiden bent en daardoor niet elke avond met je kind kunt zijn of grootouders die niet in de buurt wonen. De app is gratis, maar voor de boekjes moet je wel wat betalen.
  Download de app voor iPhone. De app is binnenkort beschikbaar voor Android.
 6. LaLa Lunchbox
  Kom je qua lunchinspiratie niet verder dan een broodje pindakaas? Deze app helpt je een handje. Niet alleen met lekkere lunchrecepten, maar het helpt je ook met het plannen van de maaltijden – en dat bespaart weer tijd en geld. De app houdt ook rekening met eventuele allergieën van je kind.
  Download de app voor iPhone.
 7. Tandenland
  Voor sommige ouders is tandenpoetsen een hele strijd. Heeft je kind soms geen zin om tanden te poetsen? Of lukt het niet om je kind 2 minuten te laten tandenpoetsen? Met deze app wordt het leuk en makkelijk. Laat je kind samen met de dansende Tandenpoes tandenpoetsen, terwijl de poetstimer 2 minuten aftelt.
  Download de app voor iPhone en Android.

Beeld: Shutterstock