Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7 supersnelle apps en hacks om je leven nog beter te organiseren

Is het bij jou ’s ochtends ook een chaos in huis? Met het smeren van boterhammen, het wakker maken van de kinderen, het meegeven van een voetbaloutfit en nog 831 dingen die je probeert om níet te vergeten? Schep orde met deze zeven superhandige apps en hacks.

Advertentie
 1. Al je recepten (succesnummers) op één plek
  Met de app Receptenmaker heb je altijd de lekkerste recepten bij de hand en vraag je je nooit meer af wat je nú weer moet gaan koken. Vind je een nieuw recept? Zet ’m er in. Spot je online of op social media een lekker idee bijvoorbeeld op Culy, Jamie Oliver, Allerhande of 24Kitchen dan kun je deze eenvoudig importeren.
 2. Boodschappenlijsten en to-do’s delen met je partner
  Met de gratis app To Do kun je allerlei lijstjes maken en kiezen welke je wilt delen met je partner. Zijn de bananen op? Zet deze in de boodschappenlijst en je partner krijgt automatisch een melding. Handig, bijvoorbeeld als-ie nét in de supermarkt staat. Doe je zelf de boodschappen, dan vink je de items eenvoudig af. Ook tandartsafspraken, playdates of een handleiding voor de oppas of een grootouder… Opschrijven en delen maar.
 3. Wachtwoorden voor het grijpen
  1Password for Families is een handige app voor het bewaren van wachtwoorden, speciaal voor gezinnen. Denk aan wifi-codes, Netflix-inloggegevens of een gezinsabonnement bij iTunes.
 4. Nooit meer verspilling van eten
  K
  oop een uitwisbare pen waarmee je op tupperwarebakjes de datum kunt schrijven. Zo weet je precies op welke dag je de restjes van die lekkere lasagne in de koelkast hebt gezet. Nooit meer graven in je geheugen, ruiken en door twijfel alles steeds weggooien. Of kinderen (vooral pubers) die onnodig ‘ieeeeuwww’ roepen terwijl het eten nog hartstikke goed is.
 5. Kledingdonatie-mand
  Zet naast de wasmand nóg een mand neer, in een andere kleur. Je kinderen groeien als kool en dus wordt kleding al snel te klein of wordt het vanwege een vlek (om de haverklap het geval bij baby’s) weggegooid. Stop kleding die niet meer wordt gedragen direct in deze tweede mand. Raakt de mand bijna vol, dan kun je de kleding wegbrengen naar een kledingcontainer of het Rode Kruis, bijvoorbeeld. Opgeruimd staat netjes.
 6. Orden nieuwsbrieven
  Kan je geen nieuwsbrief meer zien en zorgt die overvolle inbox alleen maar voor nog meer chaos in je hoofd? Download de app Unroll.me op je telefoon en swipen maar. Swipe naar links als je een nieuwsbrief ziet waarvoor je je wilt afmelden en swipe naar rechts als je aangemeld wilt blijven. Zo gepiept.
 7. App met bevriende ouders
  De community-app PARC is een veilig en gesloten netwerk gebouwd voor de vriendjes van je kind. Deel met andere bevriende ouders agenda’s, activiteiten, hobby’s en kampen van je kind. Zo zijn playdates, logeerpartijen, schoolreisjes of vervoer- en ophaalafspraken snel geregeld.

Auteur: Marjolein Schel – Bron: Parents – Beeld: Shutterstock