door

7 babyproducten die ook moeders kunnen gebruiken

Met liefde tasten jullie in je portemonnee voor jullie baby. Want tja, baby's kosten nu eenmaal geld: luiers, rompers, een kinderwagen en ga zo maar door. Het goede nieuws is dat je veel babyproducten ook prima voor jezelf kunt gebruiken.

Rijk aan liefde word je van een kind, maar niet rijk in je portemonnee. Een kind kost geld. Volgens het CBS ben je aan één kind 17 procent van je inkomen kwijt. Dat begint al in de babytijd, want de lijst met benodigde spullen is eindeloos. We geven het natuurlijk allemaal met liefde uit, maar soms moeten we wel bezuinigen op andere dingen. Onszelf bijvoorbeeld!

Advertentie

Mama-uitzet

De oplossing? Gebruik de babyspullen ook voor jezelf. Deze zeven producten zijn prima voor de baby- én mama-uitzet.

 1. Billendoekjes

  Je kunt nooit te veel billendoekjes in huis hebben. Ze gaan er in grootverpakkingen doorheen als je een baby, peuter of kleuter hebt (wist je trouwens dat volgens de Consumentenbond niet alle merken en soorten billendoekjes even goed zijn voor de huid?). Maar je kunt ze zelf ook uitstekend gebruiken, om je make-up mee te verwijderen bijvoorbeeld. Die voor de gevoelige babyhuid zijn helemaal fijn voor je eigen huid. En weet je waar ze ook uitermate geschikt voor zijn? Schoonmaken. Haal een billendoekje over het aanrecht en de keuken glanst als nieuw.

 2. Sudocrem

  Geen huishouden met kind is compleet zonder een pot Sudocrem. Ideaal voor luieruitslag (hier meer tips om iets te doen tegen luieruitslag bij je kind) of een schrale huid. Maar wist je dat dat spul ook wonderen doet voor je eigen huid als je irritaties hebt? Wat goed genoeg is voor je baby’s billen, is goed genoeg voor mama. Zo verzacht het ook bij uitslag na het scheren en bij muggenbulten. (Lees hier hoe je de huid van je baby het beste verzorgt).

 3. Babyshampoo

  Als je nog geen hoofdhuidschilfers had, krijg je ze wel van de moeheid en stress van het nieuwe ouderschap. Maar wat werkt nu juist perfect tegen je gevoelige hoofdhuid? Juist: babyshampoo, omdat het meestal milder is dan ‘echte’ shampoo.

 4. Babyolie

  Ideaal om je make-up te verwijderen (als de billendoekjes op zijn) of een scheutje van in bad te doen om je droge huid te verhelpen. Of om potten en pannen glanzend mee op te poetsen.

 5. Hydrofiele luiers

  Hydrofiele luiers zijn te gebruiken voor van alles behalve als… luier (die naam blijft gek). Deze doeken kun je op talloze manieren benutten voor je baby. Maar kleine kinderen worden groot en – je gelooft het misschien niet – er komt een moment dat de hydrofiele luier in jouw huishouden met pensioen kan. Of je laat je hydrofiele doeken gewoon nog even ‘doorwerken’, ze zijn namelijk ook perfect geschikt als poetslap.

 6. Voedingskussen

  Ja, hij is enorm en ja, hij is lelijk (hoewel je er steeds leukere hoezen voor kunt krijgen). Maar man: wat ligt zo’n voedingskussen lekker. Die doe je echt niet weg als je klaar bent met borstvoeding. Te fijn om je omheen te draperen op de bank.

 7. Babypoeder

  Stinkende bank of tapijt? Strooit er wat talkpoeder op, laat het even intrekken en zuig het op met de stofzuiger. Fris dat het daarna ruikt! Waar denk je dat baby’s hun heerlijke geur vandaan halen?

Bron: Babygaga – beeld: Shutterstock