Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7 trends onder ouders die in 2020 helemaal hot zijn

Niet alleen modeland is aan trends onderhevig, ook in ouderland zijn de nodige rages te spotten. Waar vallen jonge ouders massaal voor in 2020? 7 trends die je volgend jaar gegarandeerd voorbij ziet komen.

Advertentie
 1. Positiekleding die leuk én comfortabel is

  De beste manier om ervoor te zorgen dat je baby gezond is, is door te zorgen dat je zelf gezond bent. En gelukkig. En één van de (kleine) dingen die daaraan bijdraagt is die mooie buik van je showen in positiekleding. Gelukkig is comfort essentieel in 2020 en hoeven we er daarvoor niet minder mooi uit te zien. Ook galakleding voor zwangeren neemt een vlucht in 2020.

 2. Nog meer gender reveal parties

  Gender reveal parties zijn overgewaaid uit Amerika en zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wat begon als een ludieke manier om het geslacht van je baby bekend te maken, is veranderd in feestjes die steeds vaker over the top gaan. En aanstaande ouders houden ervan, want we kunnen zelfs meer hysterische gender reveal parties verwachten in 2020.

  Lees ook: Ai… 10 (hilarische) gender reveals die compleet mislukken

 3. Minder schermtijd

  Kleine kinderen zijn dol op bewegend beeld. Zolang ze hun spelletjes kunnen spelen en naar hun muziek kunnen luisteren, zijn ze blij. Ouders zijn ook blij dat deze apparaten hun kinderen vermaak bieden, maar krijgen tegelijkertijd meer oog voor de nadelen. Zo blijkt uit onderzoek dat te veel schermtijd kan bijdragen aan concentratieproblemen, slaapstoornissen en obesitas bij kinderen. Daarom zoeken steeds meer ouders een gezondere balans door de schermtijd van hun kinderen te beperken.

 4. Kip, patat en appelmoes? Nee hoor

  In plaats van de basic kip, patat en appelmoes die nu nog heel vaak het kindermenu domineren, bieden restaurants steeds vaker ook voor kinderen verfijndere opties aan. Avontuurlijk en gezond eten maakt steeds vaker de dienst uit, ook omdat er meer ouders zijn die hun kinderen dat laten eten.

  Advertentie

  Lees ook: Nieuwe trend: voorkom ruzies over huishoudelijke taken, teken een babycontract

 5. Nieuw trends in kindermode

  Jarenlang was het absoluut niet hip om je dochter hetzelfde te kleden als jij. Niet in 2020, dan zijn matchy moeder-dochteroutfits weer helemaal on trend. Voor jongens komen er ook een hoop leuke trends aan. Je zult onder meer veel spijkerbroeken en -jasjes in de (online) winkels gaan zien en stoere leren jasjes. Maar eigenlijk moet je je kind gewoon zelf zijn kleding laten kiezen (en wel hierom).

 6. Opa en oma mee op vakantie

  Vakantietrends onder ouders zijn ook aan verandering onderhevig. In plaats van vakanties te plannen met alleen het gezin, nemen steeds meer jonge ouders hun eigen ouders mee op vakantie naar een ver land. Niet alleen is dit gezellig voor jezelf, je ouders en je kinderen, ook kunnen jij en je partner eens een avondje lekker uit eten of cultuur snuiven terwijl opa en oma oppassen.

 7. Heel korte of juist dubbele namen

  Ook op het gebied van babynamen zijn er verschillende trends te zien. Korte namen blijven in 2020 helemaal hip. Denk aan jongensnamen als Finn, Daan en Mees en meisjesnamen als Saar, Mila en Evi. Daarnaast zie je ook het tegenovergestelde aan terrein winnen: dubbele namen. Deze namen zul je nog niet in de top 10 van populairste namen tegenkomen, maar zijn wel in opkomst. Kijk bijvoorbeeld naar de kinderen van onze BN’ers: Zara-Lizzy (Monica Geuze en Lars Veldwijk), Lola-Lily en Kiki-Kate (Nicolette van Dam), Ana-Sofia (Nicolette Kluijver) en Xess Xava (Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder). En in 2020 zijn er nog veel meer babynamentrends.

Lees ook: Voorspelling: dit worden de populairste babynamen van 2020

Bron: BabyGaga – beeld: Shutterstock

Advertentie