Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6 trucjes die iedere zwangere vrouw moét weten

Van die slimmigheidjes waarvan je denkt: dat ik daar zelf niet op ben gekomen. Maar goed, je weet ze nu. Doe er je voordeel mee!

Advertentie

Tip 1

Wie weleens op het Ouders van Nu forum kijkt, weet dat sommige zwangere vrouwen out of nowhere last kunnen krijgen van opvliegers. Jep, te danken aan die vliegende hormonen. En dus lezen we met regelmaat een kreet om verkoeling. Dé tip: leg je beha een paar minuten in de vriezer.

Tip 2

Vocht vasthouden is een veelvoorkomend probleem bij zwangere vrouwen. En dat resulteert met name in opgezwollen voeten. Hoe zorg je dat je hier minder last van hebt? Gooi je benen in de lucht, met je bips tegen de muur en je rug plat op de grond. Op deze manier drijf je het vocht af in je benen, dat vaak ook voor krampen zorgt. Tijdschrift paraat, en ontspannen maar.

Tip 3

Grote kans dat je spijkerbroek al snel niet meer lekker zit als je zwanger bent. Geef dan niet meteen geld uit aan een goed paar zwangerschapsjeans. Er bestaat een handige oplossing voor dit ‘probleem’. Het enige dat je nodig hebt is een elastiekje. Bekijk het trucje.

Tip: Knapt ook het elastiekje? Dán wordt het tijd voor fijne positiekleding

Advertentie

Tip 4

Ben je een buikslaper, maar zit dat er niet meer in vanwege die groeiende buik? Haastje-repje naar Bol.com en koop een zwemband, je-weet-wel zo’n dobberende donut met een gat in het midden, om op te liggen. Ideaal om je buik in te kieperen tijdens een dutje.

Een bericht gedeeld door Ange (@spyc_red) op

Tip 5

Zijn de laatste dagen van je zwangerschap ingegaan en kost het veel energie om op te staan? Maak het jezelf makkelijk, met de good old’ grijpstok. Ideaal om zo de afstandsbediening, een tijdschrift of flesje water naar je toe te halen. Overigens ook verkrijgbaar op Bol.com.

Tip 6

Bespaar op het inkopen van buikbanden en maak er gewoon één of twee zelf. Het enige dat je nodig hebt is een oud spaghetti-truitje. Knip het bovenste gedeelte eraf en voilà!

Bron: Buzzfeed – Beeld: Buzzfeed


Advertentie