Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7 typische kenmerken voor een dinsdagkind

Wist je dat de dag waarop je baby geboren is veel zegt over zijn persoonlijkheid? En dan hebben we het niet over zijn sterrenbeeld, maar echt de dag van de week waarop hij is geboren. Dus kwam jouw baby op een dinsdag ter wereld dan zegt dat deze verrassende dingen over hem.

Advertentie

Dinsdag is de dag die gewijd is aan de planeet Mars. Dinsdag komt namelijk van Tiews of Tyr dag, wat de Noorse oude naam is voor de planeet Mars. Van oudsher staat Mars symbool voor vechtlust en een verlangen om te leiden en te winnen en dat zie je terug in de persoonlijkheid van dinsdagkinderen.

  1. Dinsdagkinderen zijn heel actief en hebben een levendig karakter. Ook bezitten ze een echte vechtlust.
  2. Ze zijn dapper en pakken zaken serieus aan. Ook vinden ze altijd mensen om hen te helpen.
  3. Een dinsdagkind kan zich veel zorgen maken. En hoe meer hij zich zorgen maakt, hoe meer problemen hij aantrekt. Leer je kind daarom al van jongs af aan om los te laten en te ontspannen.
  4. Dinsdagkinderen zijn materialistisch ingesteld. Als het aan je kleine rupsje-nooit-genoeg ligt wil hij altijd meer speelgoed dan nodig is. Als je je kind leert omgaan met geld, zal hij er zijn leven lang profijt van hebben.

Meer lezen: Zo leer je je kind omgaan met geld

  1. Hoewel dinsdagkinderen vaak om de mening van anderen vragen, doen ze uiteindelijk wat ze zelf denken dat goed is.
  2. Ze zijn impulsief en denken niet altijd na voor ze iets zeggen. Dit zorgt ervoor dat andere mensen dinsdagkinderen verkeerd kunnen begrijpen.
  3. Dinsdagkinderen kunnen hard werken, maar zijn ook erg gevoelig. Dit maak ze voor hun omgeving enigszins moeilijk om mee om te gaan. Tip: dit zijn de 8 talenten van een gevoelig kind.

Lees ook:

 

 

Bron: Day of Birth Beeld: Shutterstock