Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 voordelen van borstvoeding waar je misschien niet meteen aan denkt

Er wordt vaak gezegd dat borstvoeding het beste is voor je baby, maar waarom is dat eigenlijk zo? Hier een aantal belangrijke pluspunten.

Advertentie

1. Het is goed voor de gezondheid van je baby

Baby’s die borstvoeding krijgen zijn minder vaak ziek. Moedermelk bevat bepaalde antistoffen die baby’s beschermen tegen maag-, darm- en luchtweginfecties. Ook zouden kinderen die borstvoeding krijgen minder kans hebben op een middenoorontsteking.

2. Het bevat de juiste voedingsstoffen voor je baby

Als je borstvoeding geeft, hoef je je geen zorgen te maken of je baby wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. De samenstelling van jouw moedermelk is precies aangepast aan de behoeftes van jouw baby. Hierdoor krijgt je kind altijd de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid. Moedermelk heeft dan ook een positieve invloed op de ontwikkeling en groei van je baby.

3. Het verkleint de kans op astma

Astma is een chronische ziekte die vaak voorkomt: maar liefst 115.000 Nederlandse kinderen tot veertien jaar hebben er last van. Kinderen die borstvoeding hebben gehad zouden op latere leeftijd een kleinere kans hebben op een terugkerende piepende ademhaling.

4. Het bespaart je geld

Borstvoeding is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Reken maar uit hoeveel je per maand kwijt bent aan flesvoeding. Als je de borst geeft hou je dat geld over voor leuke outfits voor je baby (of voor jezelf).

5. Het is beter voor het milieu

Moedermelk is de ‘groenste’ babyvoeding die er is. In tegenstelling tot flesvoeding zit het niet in verpakkingen met plastic en karton, het hoeft niet vervoerd te worden, er zijn geen flessen en spenen voor nodig en je hoeft het niet op te warmen. Heel milieuvriendelijk dus.

6. Het is goed voor de lijn

Wist je dat je sneller van je zwangerschapskilo’s af kunt zijn als je borstvoeding geeft? Vrouwen die dit doen verbranden gemiddeld vijfhonderd extra calorieën per dag.

7. Huid-op-huidcontact

Drinken aan de borst is goed voor de hechting tussen jou en je baby. Door het huid-op-huidcontact tijdens het voeden komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Dit stimuleert de hechting tussen moeder en kind en werkt stressverlagend.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com – Beeld: Shutterstock