Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

7 dingen die je nog niet wist over de kinderen van Kate Middleton

Voor wie het nieuws niet heeft gevolgd: Kate Middleton en prins William verwachten een derde kind (hiep-hoi!) en oudste zoon George ging onlangs voor het eerst naar school. En hoewel er over alles wat het koninklijk paar doet uitgebreid verslag wordt gedaan, zijn er toch nog een paar weetjes die nieuw voor ons waren. Komen ze!

  1. Allereerst het minst leuke weetje: de hertogin van Cambridge lijdt aan de zeldzame zwangerschapsaandoening hyperemesis gravidarum. Vrouwen die hieraan lijden moeten soms wel zestig keer per dag overgeven. Anders dus dan ‘normale’ zwangerschapsmisselijkheid, waar zestig tot zeventig procent van de zwangere vrouwen last van krijgt.
  2. Zoon George noemt zijn overgrootoma ‘Gan-Gan’. We horen je denken, en dat klopt: dat lijkt in de verste verte niet op ‘koningin Elizabeth’. Hoe hij erbij komt is helaas onbekend. Wel is het een hele verbetering met hoe prins William zijn oma noemde als kind: Gary. Say what?!
  3. Dochter Charlotte, straks de middelste thuis, kan koningin worden. Dankzij een update van de Britse wet, waarin prinsen niet langer prinsessen overrulen wat betreft recht op de troon. De oude wet was opgesteld in 1701 en behoorlijk achterhaald. Sinds 2015 gaat het gewoon het rijtje af. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Dat betekent dat Charlotte automatisch kans maakt ná grote broer George en vóór uncle prins Harry. Ha!
  4. Hoe gek het ook klinkt, gezinsleden van de koninklijke familie – dus ook George en Charlotte – hebben officieel géén achternaam. De uitleg is behoorlijk gecompliceerd, maar waar het op neerkomt is dat de titel HRH (His or Her Royal Highness) de lading al gigantisch dekt. Heeft Charlotte of George dan toch een achternaam nodig, bijvoorbeeld net als de andere kinderen in de klas, dan wordt de titel van paps gebruikt. William is de hertog van Cambridge, wat George Cambridge oplevert. Vergelijk het maar met de achternaam van William en Harry toen zij op school zaten: die was Wales, aangezien Charles de prins van Wales is.
  5. George mag geen beste vriend hebben. Dat staat geschreven in de regels van de school, de Thomas Battersea school. Een BFF is een absolute no-go en deze regel moet de kinderen leren met iedereen vrienden te zijn. Ook moeten alle kinderen in de klas worden uitgenodigd voor verjaarspartijtjes. Zo wordt er niemand buitengesloten.
  6. De kinderen van Kate en William weten alles over prinses Diana, hun oma. In een documentaire over de overleden prinses onthulde prins William onlangs dat zijn kroost de herinneringen aan zijn moeder in stand houdt. Ze wordt met regelmaat genoemd in verhalen en anekdotes en ook staat het huis vol met foto’s van Diana.
  7. Voor wie het zich afvroeg: Kate en William willen hun kinderen zoveel mogelijk laten genieten van een normaal leven, net als andere kinderen. Zo leggen Kate en William de agenda’s naast elkaar om te bepalen wie welk kind wanneer ophaalt. Ook mogen ze niet eindeloos televisie kijken, mogen er kinderen komen spelen en wordt er druk gekliederd en geschilderd aan tafel. En ja, die kunstwerken belanden óók gewoon op de koelkast.

Bron: Purewow – Beeld: Shutterstock