Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7x waarom het (ook) fijn is als de vakantie afgelopen is

Hebben jullie de eerste schoolweek alweer achter de rug? Of staat de eerste schooldag voor de deur? Vroeg opstaan en weer haasten valt je misschien zwaar. Maar het eind van de zomervakantie heeft ook voordelen.

Aan al het mooie komt een eind. De tijd van dagenlang in pyjama rondlopen, geen wekker hoeven zetten en leuke uitjes is (binnenkort) voorbij. Maar het einde van de zomervakantie heeft ook zo z’n charme. En wel om deze zeven redenen.

Advertentie
 1. Snoepen

  Je kunt weer chips snaaien zonder je te hoeven verstoppen voor je kind (die natuurlijk alleen fruit mag snacken terwijl jij het liefst een handje Bolognese chips eet).

 2. Oppas

  Je hoeft ’s ochtends niet meer na te denken waar je kind vandaag ook alweer naartoe ging. Jullie kunnen weer werken zonder eerst een ingewikkeld schema van oppas, vakantie-bso en opa’s en oma’s in elkaar te flansen.

 3. Bingewatchen

  Je kunt je favoriete Netflixserie bingewatchen op je vrije dag (en dan natuurlijk heel druk gaan schoonmaken en koken als je partner thuiskomt. Doet hij ook op zijn vrije dag).

 4. ‘Mamaaaaa’

  Je hoort niet meer driehonderd keer op een dag ‘mama’. Dus die paar keer dat je het nu nog hoort, heb je zowaar geduld om enthousiast te reageren.

 5. Knutselstop

  Je hoeft niet meer te voetballen, knutselen en badmintonnen. Nu vriendjes terug zijn van vakantie en je kind overdag naar school is, hoef jij hem minder te vermaken.

 6. Geld

  Je geeft minder geld uit. Al die zomerse uitjes zijn hartstikke leuk, maar ook een aanslag op je portemonnee.

 7. Avond

  Je hebt weer wat aan je avond. ’s Zomers ligt je kind er vaak laat in. Best lekker als hij weer op normale tijd onder zeil is en je partner en jij onder het genot van een wijntje kunnen bijkletsen.

Meer lezen: 10 tips, zo krijg je je kind op tijd op school

Beeld: Shutterstock