Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7x de ideale valentijnsdate (in eigen huis)

Met kinderen is zomaar de deur uitgaan niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ook thuis van elkaar genieten. Met deze tips creëer je een romantische valentijnsdate.

Advertentie
 1. Ga overdag daten

  Neem allebei een paar uur vrij van werk en ga samen iets leuks doen als de kinderen op school of de opvang zijn. Maak een wandeling, of een uitgebreide lunch en geniet van deze paar uur samen.

 2. Maak een playlist

  De tijd dat je een cassettebandje of cd met liedjes voor je geliefde samenstelde ligt ver achter ons. Maar ook een nostalgische Spotify-playlist die jullie terugbrengt naar het pre-kindertijdperk doet oude tijden herleven. Jullie favoriete nummer tijdens die geweldige roadtrip, de hit uit het jaar dat jullie elkaar hebben ontmoet, het eerste concert waar jullie samen naartoe zijn gegaan en het openingsnummer van jullie huwelijksfeest mogen natuurlijk niet ontbreken. En als de kinderen dan op bed liggen, is het tijd om de salontafel aan de kant te schuiven, een flesje open te trekken en dansen maar.

  Lees ook: Zo overleeft je relatie het eerste jaar met een baby

 3. Thuisrestaurant

  Ga los in de keuken en hou die romantische dinnerdate gewoon aan je eigen eettafel als de kinderen al op bed liggen. Ga voor het ultieme valentijnsmenu, oftewel: oesters, een onweerstaanbare pasta en aardbeien met chocolade. Of ben je meer een type als Samantha uit Sex and the City? Dan wordt het tijd om je sushi-skills eens te testen. Maar met een home delivery van je favoriete restaurant is natuurlijk ook helemaal niets mis.

 4. Wakker jullie verliefdheid aan

  Moeilijk is het niet. Het enig dat jullie hoeven te doen is de Love Quiz van The New York Times spelen. Beantwoord samen deze 36 vragen – en dan ben je verliefd, zo schijnt het. Met vragen als ‘Welke herinnering koester je het meest?’ kun je nog veel over de ander leren, zelfs als je al jaren samen bent.

  Advertentie

  Tip! Lepeltje-lepeltje liggen is goed voor de relatie

 1. Netflix & chill

  Belanden jullie altijd met Netflix op de bank als de kinderen in bed liggen? Dan is er misschien iets meer nodig om jullie in de juiste mood te brengen. met de juiste film en een flesje wijn erbij kan het toch zomaar een extra leuke filmavond worden.

  Lees ook: Een seksleven als ouders, hoe dan?

 2. Spelletjes spelen

  Wat dacht je van een avondje zonder telefoon, tv, tablet of laptop? Trek ouderwets een spelletje uit de kast en geef de avond een speciaal valentijnstintje door de stripvariant te spelen.

  Tip: Ga all the way en bestel dit erotische bordspel voor stellen.

 3. Voorlezen

  Sommige experts beweren dat vrouwen eerder opgewonden raken door over seks te lezen dan ernaar te kijken. Breng wat spanning in de slaapkamer door elkaar om de beurt een hoofdstuk voor te lezen. Ga voor het bekende Fifty Shades of Grey, al voldoet elke erotische roman waarschijnlijk.

Bron: Today’s ParentsBeeld: GettyImages