Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7x handige apps voor aanstaande en nieuwe ouders

In tijden van smartphones en apps zijn veel dingen een stuk makkelijker geworden, zoals eten laten bezorgen of met je vriendinnen communiceren. Ook in het ouderschap zijn er apps die jouw leven kunnen vergemakkelijken. Wij zetten de handigste apps voor aanstaande en nieuwe ouders op een rijtje.

Advertentie
 1. ZwangerHap

  Wat kun je nou wel en beter niet eten tijdens de zwangerschap? Met de gratis app ZwangerHap van het Voedingscentrum kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten. Je voert het product in en je ziet direct of het veilig is. Als je het beter niet kunt eten, dan laat de app zien wat je als alternatief kunt nemen.

  Download de app voor iPhone en Android.

 2. Zwanger & Baby app van Ouders van Nu

  Deze kan natuurlijk niet in het rijtje ontbreken! Altijd en overal informatie over jouw zwangerschap kunnen checken? Met de gratis Zwanger & Baby app van Ouders van Nu lees je dagelijks wat je moet weten over je zwangerschap én de tijd daarna: van de ontwikkeling in je buik tot je baby’s eerste verjaardag.

  Download de app voor iPhone en Android.

  Advertentie

  Lees ook: 7 supersnelle apps en hacks om je leven nog beter te organiseren

 3. Weeëntimer

  Het moment is daar: je weeën beginnen! Met een van de gratis weeëntimer-apps hou je eenvoudig de duur en frequentie van de weeën bij. Het enige wat je hoeft te doen is op de start- en stopknop te drukken. Ook kun je de intensiteit van je weeën bijhouden en wordt er (bij sommige weeëntimer-apps) aangegeven wanneer je naar het ziekenhuis moet.

  Download de app voor iPhone en Android.

 4. Babyfoon 3G

  Voor thuis is het wellicht het handigst om gewoon een babyfoon aan te schaffen, maar als je op vakantie bent is deze app fantastisch! Terwijl je kind ligt te slapen in de hotelkamer, kunnen jullie nog een drankje doen aan de bar – terwijl je ondertussen je baby in de gaten houdt op je telefoon. Op de babykamer plaats je een tablet, laptop of smartphone waar deze app op geïnstalleerd is. En via je eigen smartphone, die je bij je houdt, hou je je kind in de gaten. De app kost € 4,99.

  Download de app voor iPhone en Android.

  Advertentie
 5. MyMedela

  Borstvoeding geven is in het begin best spannend. Hoe vaak moet je baby drinken? En hoeveel? En welke borst heb je voor het laatst gegeven? Met de MyMedela-app is het net alsof je 24 uur per dag een borstvoedingsdeskundige tot je beschikking hebt. De gratis app houdt je schema voor borstvoeding en kolven in de gaten. Je ziet daarnaast hoe je baby groeit in lengte en gewicht, hoe hij slaapt en hoe vaak je zijn luiers vervangt. Ook geeft de app antwoord op algemene borstvoedingsvragen.

  Download de app voor iPhone en Android.

  Lees ook: Hoe herken je geschikte apps voor kinderen?

 6. Rootz: voorlezen op afstand

  Ben je regelmatig ’s avonds van huis en missen jij en je kind het voorleesmoment voor het slapengaan? Met de interactieve voorleesapp Rootz kun je je kind voorlezen op afstand. Bij deze app is zowel het boek als de persoon aan de andere kant te zien: het werkt dus een stuk fijner dan het reguliere Skype. Let op: de app is gratis, maar de boeken die je moet aanschaffen kosten wel wat.

  Download de app voor iPhone. De app is binnenkort ook verkrijgbaar voor Android.

 7. Tapperuse

  Als je kind nog één of twee slaapjes per dag doet, kun je vaak maar een halve dag of een paar uurtjes met je kind op pad. Je moet tenslotte weer op tijd naar huis om je baby te laten slapen. Zonde als je dan voor een hele dag dierentuin betaalt, maar je er slechts een paar uurtjes bent. Met de gratis app Tapperuse betaal je voor talloze uitjes niet per dag, maar per minuut. Ideaal!

  Download de app voor iPhone en Android

Lees ook: Opgelet: meer dan 250 apps luisteren stiekem met je kind mee

Beeld: Shutterstock