Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

7x zo kan je kind op afstand toch met zijn vriendjes spelen

Je kind is inmiddels al weken niet op school geweest en samen spelen met vriendjes? Dat zit er even niet in tijdens deze thuisisolatie. Dat hij zijn vriendjes, juffen en meesters mist, heb je vast al gemerkt. Met de volgende zeven tips spelen ze alsnog samen, maar dan op gepaste (digitale) afstand.

 1. Plan een virtuele speeldate

  De speelhoek op school wordt nu niet gebruikt, maar de speelhoek thuis wel. Plan een virtuele speeldate met een vriendje van je kind. Zet je telefoon neer op een kastje of statief, FaceTime aan en spelen maar. Spreek van tevoren af dat de kinderen dezelfde activiteit doen, zodat ze toch het gevoel krijgen alsof ze samen zijn. Het is misschien even wennen in het begin, maar uiteindelijk zal hij vast heel leuk vinden.

 2. Verstuur vlogs via WhatsApp

  De groepschat met de ouders van klasgenoten komt op deze manier goed van pas. Is je kind heel geïnteresseerd in vloggen? Laat hem dan een filmpje opnemen, zodat jij deze kunt delen in de groepschat die de andere ouders dan aan hun kind laten zien. Bespreek bijvoorbeeld op maandag wat er in het weekend is gebeurd. Iedereen stuurt een korte vlog in de groep, zodat je toch het gevoel krijgt alsof je een weekopening op school hebt, maar dan gewoon thuis!

 3. Word penvrienden

  Schreef je vroeger ook zo graag brieven aan je penvriendin? Hoog tijd om deze oude hobby weer op te pakken. Je kind heeft vast veel verhalen te vertellen aan zijn vriendjes. Laat het hem opschrijven (of help hem als hij nog niet kan schrijven), stop er een mooie tekening bij of beplak de brief met stickers en hop, door de brievenbus. Hij kan ongetwijfeld niet wachten om een leuke brief terug te krijgen.

  Lees ook: 8x leuke dingen om te doen als het regent

 4. ‘Samen’ een broodje eten

  Normaal is het vaste prik om op schooldagen een broodje te eten met zijn vriendjes. Nu is natuurlijk niet ideaal om elke lunch een FaceTime-meeting met de ouders op te zetten, maar zo af en toe is het onwijs gezellig voor de kinderen. Zo kunnen ze lekker kletsen, ‘samen’ een broodje eten en elkaar toch even ‘zien’.

 5. Speel Houseparty

  Jij virtueel borrelen met je vriendinnen, je kind videobellen en spelletjes spelen. Je doet het met de app Houseparty op je telefoon, computer of tablet. Er zijn vier gratis spelletjes, waaronder een soort pictionary en een tekenspelletje waarbij anderen raden wat jij tekent. Goed om te weten: de app is in het Engels (dus handig als je tekst en uitleg geeft bij de spelletjes aan je kind) en vergeet niet om ‘private mode’ aan te zetten, zodat je kind niet in contact kan komen met onbekenden. Voor telefoons beschikbaar voor Android en iOS.

  Tip! Hoe herken je geschikte apps voor kinderen?

 6. Plan een Mens-erger-je-niet-uurtje

  Kan je kind niet wachten om een spelletje met z’n vriendjes te doen? Plan dan een Mens-erger-je-niet-date in, en dat kan heel gemakkelijk met een app (die in het buitenland ook wel Ludo King wordt genoemd). De app is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en je speelt het op je telefoon of tablet. Stuur de uitnodiging maar alvast rond. Beschikbaar voor Android en iOS.

  Lees ook: Wat leren kinderen via computer, apps en tv?

 7. Of speel gezellig Uno

  Ook zo gek op het kaartspel Uno? Speel het dan niet met echte kaarten, maar gezellig online. Je kunt wanneer je maar wilt verbinding maken en spelen tegen vriendjes. Om het feest compleet te maken is het wel zo leuk als de kinderen tegelijkertijd met elkaar praten via de telefoon, maar dat is zeker niet verplicht. Beschikbaar voor Android en iOS.

Beeld: Shutterstock