Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8 bizarre zwangerschapsadviezen van vroeger

Je kunt het je anno 2020 bijna niet voorstellen, maar deze bizarre adviezen werden vroeger écht aan zwangere vrouwen gegeven.

Advertentie
 1. Draag een korset

  Alleen een flinke buik is niet oncomfortabel genoeg natuurlijk, daar moet een strakke gordel omheen, óók tijdens de zwangerschap. Hoewel er speciale korsetten bestonden, betwijfelen we alsnog of de aanstaande moeders van toen hier fan van waren.

 2. Rook sigaretten

  Tegenwoordig staan er heftige foto’s op de pakjes die waarschuwen voor de schadelijke effecten die roken kan hebben op een kind, maar vroeger was dat helemaal niet. Roken werd zelfs gestimuleerd, om het gewicht van de baby laag te houden en om je stoelgang op gang te brengen. Gezonde tips om verstopping tegen te gaan. 

  Lees hier hoe erg het echt is om als zwangere vrouw door te roken.

 3. Neem chloroform

  Lang voordat verdovingsmiddelen beschikbaar waren, werden toekomstige moeders bij de bevalling onder narcose gebracht met chloroform. Later werd bekend dat dit middel giftig is en bij een te hoge dosis zelfs dodelijk.

  Advertentie

  Meer lezen: Alles over medische en natuurlijke pijnbestrijding van tegenwoordig. 

 4. Kijk naar iets moois

  Als zwangere vrouwen naar mooie dingen zouden kijken, zouden ze automatisch een mooiere baby krijgen, zo werd gedacht. Nooit bewezen natuurlijk, maar zoveel kwaad als roken en chloroform kan het zeker niet.

  Tip! De zachtste babykleding shop je direct via deze link.

 5. Drink wijn

  Inmiddels is algemeen bekend dat alcohol tijdens de zwangerschap niet goed is voor moeder en baby, maar vroeger werd geadviseerd vooral ontspannen achterover te leunen in afwachting van je kindje, mét een glas rode wijn. Iets wat Franse vrouwen nog steeds schijnen te doen. Check hier 7 recepten voor lekkere alcoholvrije cocktails.

  Advertentie
 6. Niet achter het stuur

  De hobbelige ritjes zouden een nadelig effect hebben op de zwangerschap, dus werd zwangere vrouwen aangeraden de trein te nemen in plaats van de auto. Relaxt… Lees ook: Is zwanger autorijden wel veilig?

 7. En blijf ook uit de buurt van zonlicht

  Dat betekent dus helemaal niet naar buiten, want heel lang werd gedacht dat vrouwen die in de zon stonden, hun baby zouden ‘koken’ in de hitte. Lang zonnebaden is nog steeds niet goed, maar je mag gelukkig nog wel de deur uit.

 8. Blijf van je partner af

  Althans wel als je seks wilde hebben. Tegenwoordig wordt een vrijpartij juist weleens geadviseerd als de baby op zich laat wachten, om zo de weeën op te wekken. Vroeger werd dat absoluut afgeraden, omdat je anders jouw ‘slechte wellustige neigingen’ aan je baby zou doorgeven.

Seks tijdens de zwangerschap anno nu? Veel stellen vinden het maar ‘eng’.