Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8 leugentjes waar ouders zich ‘schuldig’ aan maken

‘Gij zult niet liegen tegen uw kind’. Natúúrlijk niet, neem je jezelf plechtig voor. Maar het overkomt iedere ouder weleens. Voor je het weet floept het eruit: een leugentje om bestwil. Vaak om discussies te voorkomen, om je kind te beschermen of gewoon omdat het jou op dat moment uitkomt.

Advertentie

Herken je een of meer van deze 8 uitspraken?

  1. De batterij is leeg. Heel gek. Net op het moment dat je kind vraagt of hij op je telefoon of tablet een spelletje mag spelen, is-ie leeg. Soms heb je simpelweg geen zin in discussie over waarom iets niet mag.
  2. De dieren slapen nog. Of: De kinderboerderij gaat straks pas open… maar niet heus. De meeste kinderen vinden het heerlijk om te struinen tussen de kippen, varkens en geitjes. Vaak is er ook een zandbak of speeltuin te vinden. Maar ouders hebben niet elke dag zin om te scharrelen tussen de dierenpoep.
  3. Wat een práchtig kunstwerk. Het maakt niet uit wat je kind maakt. Jij vindt alle krabbels geweldig die hij produceert. (Dat zegt de oudste dan ook: ‘jullie vinden alles mooi’)
  4. Papa en mama lagen te worstelen. Dit moment hoop je als ouder niet mee te maken (als kind ook niet, trouwens). Dat jij en je partner in de slaapkamer liggen te rollebollen en dat je kind binnenwandelt en vraagt: ‘Wat doen jullie?’ Wat moet je anders zeggen?
  5. Baby’s komen uit de buik. Ergens tussen de benen. Als je 5 bent, hoef je nog niet alles te weten.
  6. Dit is drakensoep. Daar word je sterk van. Dat eten alle stoere kinderen. Je vertelt ze niet altijd dat er broccoli, ui en courgette in zit.
  7. Ja, dat is een hulp-Sinterklaas. De tijd dat je kind heilig in Sinterklaas gelooft, is maar zo kort. Dan zeg je gewoon: ‘Sinterklaas heeft een sleutel van ons huis’ en ‘Amerigo heeft onze wortel opgegeten’. Logisch, toch?
  8. Van boontjes krijg je lange haren. Van broodkorstjes kun je goed fluiten. Of een ander verzinsel in deze categorie. Alles om je kind aan het eten te krijgen.
Redactioneel – Offer- Drinkbeker

Drinkbeker

De Miracle 360° Trainer Cup
Shop nu