Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8 redenen om het geslacht van je baby niét te willen weten

Steeds meer ouders weten al tijdens de zwangerschap of ze in verwachting zijn van een jongen of meisje. Hier zitten natuurlijk voordelen aan, maar er is zeker ook wat voor te zeggen om het niet te weten. Hier 8 redenen om je op het moment suprême te laten verrassen.

Advertentie
 1. Verrassing!

  Dat moment dat de baby er eindelijk is en je partner, verloskundige of gynaecoloog je trots vertelt dat je een jongetje of meisje op de wereld hebt gezet. Dat is toch heel speciaal en bijzonder?

  Tip: Hier vind je veel genderneutrale rompers

 2. De echoscopist heeft niet altijd gelijk

  Het komt niet zo vaak voor, maar het kan gebeuren dat het geslacht van je baby verkeerd is voorspeld. Zeker als deze voorspelling alleen aan de hand van de 20 wekenecho is gedaan. Daar zit je dan met je roze babykamer en alleen een meisjesnamen, terwijl het toch een jongen blijkt te zijn (of vice versa).

  Lees meer: Deze standaard echo’s krijg je tijdens je zwangerschap

  Advertentie
 3. Gezondheid is het belangrijkst

  Het is een cliché, maar o zo waar: de gezondheid van je baby is het allerbelangrijkste. Dus of je nu een jongen of een meisje krijgt, het is allebei goed. Kom maar op met die verrassing!

 4. Twee namen bedenken

  Hoe leuk is om samen met je partner urenlang te brainstormen over de allerleukste meisjes- en jongensnaam? Als je van tevoren niet weet of je een zoon of dochter krijgt, kun je helemaal los. Je moet tenslotte twee geweldige namen kiezen. Bovendien  hou je op zo meteen een naam over voor een eventueel broertje of zusje.

  Lees meer: De 100 populairste babynamen van dit moment

 5. Geen onnodige aankopen

  Stoere gympen of een schattig roze pakje. Zodra ouders weten of ze een jongetje of meisje verwachten, slaan ze massaal typische jongens- of meisjeskleertjes in. Vaak zoveel dat de baby lang niet alles zal dragen. Weet je het geslacht niet, dan koop je waarschijnlijk alleen de belangrijkste items in uniseks-kleuren tijdens je zwangerschap. De rest komt later wel.

  Advertentie

  Lees ook: Baby uitzetlijst, de complete checklist

 6. Grappige bakerpraatjes

  ‘Weet je écht niet of je een jongen of meisje krijgt?’ Sommige mensen kunnen maar nauwelijks geloven dat je het geslacht van je baby niet wil weten. En dus wordt er heel wat gespeculeerd en vliegen de bakerpraatjes je om de oren. Of het klopt? Binnenkort weet je het!

  Check hier allerlei grappige bakerpraatjes: Krijg je een jongen of meisje?

 7. Het voorkomt stereotypen

  Als je weet dat je een jongen krijgt, zal je vader misschien direct enthousiast roepen dat hij sowieso lid moet worden van die ene voetbalclub en je moeder starten met het naaien van schattige jurkjes. Ben jij meer van de genderneutrale opvoeding en heb je geen zin in dit soort stereotype opmerkingen tijdens je zwangerschap.

  Lees ook: De voordelen en uitdagingen van genderneutraal opvoeden

 8. Praktische cadeaus

  Als vrienden en familie niet weten wat het wordt, is de kans groot dat je eerder neutrale cadeaus krijgt direct na de geboorte waar je echt wat aan hebt (denk: speelgoed, speelkleden en handige uniseks rompertjes), dan babykleding dat totaal jouw smaak niet is (lees: dat direct in de kast verdwijnt).

Bron: eco-novice.com en lifewithmylittles.com / Beeld: Shutterstock