Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
opa en oma
door

8 tekenen dat jouw ouders de beste grootouders óóit worden

Als je een baby krijgt, verandert er niet alleen veel voor jou en je partner, maar ook voor je/jullie ouders. Hun kind wordt opeens mama of papa en zij dus oma en opa. En dat is een behoorlijke verandering.

Advertentie

Eentje waar sommige (aanstaande) grootouders flink aan moeten wennen, want: oma en opa… Poeh, dat klinkt behoorlijk oud. Maar er zijn er ook die niet kunnen wachten om hun kleinkind te verwelkomen. Hoe dan ook, als je ouder(s) deze tekenen vertonen, is de kans groot dat jouw (schoon)ouders fantastische grootouders zullen zijn voor je kind.

 1. Je moeder kan geen kinderwagen voorbij lopen, zonder er even in te kijken. En te fantaseren over hoe haar eigen kleinkind er straks uit zal zien. Zucht…
 2. Iedereen die je tegenkomt weet al dat je zwanger bent voordat je het zelf hebt verteld. ‘Sorry schat, ik kon mijn mond niet houden. Ik ben ook zo ontzettend blij met het nieuws!’

  Tip: 10 originele om te zeggen ‘jullie worden opa en oma!’

 3. Je oude Barbies, Duplo: je ouders hebben een grote kist op zolder staan met jouw favoriete speelgoed van vroeger. En ze kunnen niet wachten tot die kist eindelijk geopend wordt en er weer vrolijk met de inhoud wordt gespeeld.
 4. Als ze op bezoek komen, hebben ze altijd een cadeautje bij zich. Nee, niet voor jou. Voor de baby natuurlijk. Je kind wordt al door en door verwend door oma en opa voordat hij überhaupt is geboren.

  Lees ook: Wat voor type grootouders worden jouw ouders? Het staat in de sterren. 

 5. Je ouders halen de ene na de andere herinnering op aan jouw kindertijd. Ter ondersteuning van het verhaal worden de albums met foto’s van vroeger onder het stof vandaan gehaald. ‘Kijk hier. Toen zette je je eerste stapjes. Zo lief!’ Kortom, ze zijn duidelijk ook een beetje zwanger.
 6. Het rommelkamertje van je moeder begint verdacht veel op een babykamer te lijken. En wat staat daar in de hoek? Is dat niet een ledikantje dat nog in elkaar moet worden gezet?
 7. Je ouders vragen vol enthousiasme wanneer je weer van plan bent om aan het werk te gaan als de kleine geboren is. En polsen voorzichtig hoe je dat dan gaat doen qua opvang. Ze willen namelijk best helpen, hoor. (Wat in een keer verklaard waarom dat kamertje is opgeruimd en nu babyproof is)
 8. Je moeder helpt je met alle liefde in het huishouden, nu je buik flink groot begint te worden. En ook je vader springt met alle plezier bij waar nodig. En dat doen ze niet voor hun kleinkind, maar echt voor jou. Want de aller- allerbeste grootouders zijn er niet alleen voor hun kleinkinderen, maar ook voor hun eigen kinderen. Hoe geweldig is dat?! Hulde dus aan al die lieve opa’s en oma’s (die je best mag taggen op onze Facebook-pagina om ze even in het zonnetje te zetten!)

Goed om te weten: opa’s en oma’s die oppassen op hun kleinkinderen leven 5 jaar langer.Redactioneel – Offer – Vakantie

Vakantie Center Parcs

Heerlijke vakantie met kinderen
Boek nu