Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x waarom zwanger zijn ten tijde van corona zo gek nog niet is

Oké, zwanger zijn in coronatijd is soms behoorlijk saai. Waar je normaal gesproken met je zwangere buik volop in de aandacht staat, zie je nu maar weinig mensen en vergeet je soms überhaupt dat je zwanger bent. Maar er zitten ook zeker voordelen aan!

Advertentie
 1. Je kunt je zwangerschap makkelijker verbergen

  Je zwangerschap verbergen voor je collega’s terwijl je ieder uur boven de wc hangt om over te geven of je buik al aardig begint te tonen? Het was voor veel kersverse zwangeren een flinke uitdaging, maar die tijd is nu voorbij. Nou ja, als je tenminste een van die mensen bent die nu thuiswerken. Want niemand die jouw buik of extra wijde joggingbroek tijdens een online vergadering ziet of die het doorheeft dat je kotsmisselijk bent.

 2. Je mist he-le-maal niks

  Lig jij iedere avond om 9 uur uitgeput in zeesterpositie in bed? Pré-corona-had je waarschijnlijk veel last gehad van FOMO (Fear Of Missing Out), maar met de horeca die dicht is en geen gezellige thuisfeestjes heb je daar in elk geval geen last van. En al waren er wel feestjes en borrels, dan zat jij braaf aan je Spa Rood en vielen de luiken alsnog om half 10 dicht. Welterusten!

  TIP: voorbereiden op de bevalling? Dat doe je met deze fijne bevallingsboeken!

 3. Voel je je niet goed? Je kan lekker thuiswerken

  Voel je je beroerd als je niet elk uur wat eet? Heb jij last van je bekken, van harde buiken of een ander zwangerschapskwaaltje? Supervervelend als je jezelf iedere dag naar je werk moet slepen, maar met een beetje mazzel ben jij een van de mensen die nu thuiswerkt. Dit geeft je de kans om even een powernap te doen of boven de pot te hangen zonder dat iemand het doorheeft. Elk nadeel heb z’n voordeel…

  Advertentie
 4. Zwangerschapskleding is niet echt nodig

  Wil je er een beetje netjes bijlopen met die dikke buik, dan komt er een moment dat je nieuwe kleding moet gaan aanschaffen. Normaal gesproken dan. Want nu je toch vrijwel niemand ziet en meer dan ooit thuis bent, heb je niet zoveel outfitjes nodig. Met een fijne joggingbroek, een fijne zwangerschapsjeans en een ‘nette outfit’ kom je er wel. En feestelijke zwangerschapsjurken? Nergens voor nodig zonder feestjes.

  Lees ook: Zwangerschapskleding, dit heb je nodig

 5. Kraamvisite? Liever raamvisite

  Heb je totáál geen zin in kraamvisite of wil je met een pasgeboren baby geen enkel risico nemen? Corona is de ideale smoes om vage kennissen, (oud-)collega’s of mensen waar je gewoon geen zin in hebt buiten de deur te houden. Tja, jullie hebben nu eenmaal besloten voorlopig alleen een heel beperkt aantal mensen te ontvangen en liefst zoveel mogelijk bezichtigingen via het raam. Een cadeautje door de brievenbus of via de post is overigens wel toegestaan.

  Lees ook: Handige tips voor kraamvisite

 6. Lekker aan de slag met de babykamer

  Als er maar weinig te doen is, hou je automatisch veel tijd over. Je hebt waarschijnlijk geen woon-werk-reistijd meer, je struint geen borrels en feestjes af en soms weet je eigenlijk niet eens meer wat je met je tijd aan moet. Nou, de babykamer in orde maken natuurlijk! Nu je alle tijd hebt, kun je alles tot in detail uitzoeken en mooi maken. Waar is die prachtige wieg het goedkoopst? Welke kleuren moeten de muren worden en kun je die tweedehands kledingkast niet zelf pimpen?

 7. Je kunt het daadwerkelijk rustiger aan doen

  Iedereen roept natuurlijk ‘Doe rustig aan hè!’ als je met een buik zo groot als een skippybal rondloopt. Normaal gesproken is dit makkelijker gezegd, dan gedaan. Er moet een babykamer in orde gemaakt worden, kraamzorg geregeld worden, je wil iedereen nog zien voor de bevalling en en en… Maar nu? Ja, eigenlijk doe je het best rustig aan. Voor alle regeldingen heb je genoeg tijd en al die mensen kun je toch allemaal niet meer zien met al die strenge maatregelen.

  Advertentie
 8. Je hebt een excuus om met de desinfectiepomp rond te gaan

  Niets zo vervelend als kraambezoek dat binnenkomt met een snotneus en direct naar je baby grijpt. Hallo, dit wezentje is kwetsbaar! Maar waar je je normaal een overbezorgde ouder voelt als je eerst met de desinfectiepomp rondgaat, heb je nu een prima excuus om iedereen zijn handen te laten wassen en daarna nog eens drie keer te desinfecteren. Ook al mogen ze de baby niet eens aanraken, wat denken ze nou? Ze bekijken ‘m maar van anderhalve meter afstand, aju. O ja, en er zijn nog meer ongeschreven regels voor kraambezoek.

Lees ook:‘Gelukkig blijven weeën gewoon weeën ook in tijden van corona’

Beeld: Shutterstock

Karin Broeren

Ouders van Nu product – Babydagboek

Baby dagboek - voor alle bijzondere momenten en mijlpalen

€15
Bestel nu