Kies nĂș voor een abonnement met korting

Abonneer nĂș met korting

 
Sinterklaas vieren
door

89 procent van de Ouders van Nu-volgers viert sinterklaas

De een vindt sinterklaas een geweldige traditie, de ander geeft er weinig om. Wij vroegen onze lezers of ze sinterklaas dit jaar vieren en hoeveel geld ze aan cadeaus uitgeven.

Advertentie

Eerder bleek uit onderzoek onder meer dat 3400 leden van het Hart van Nederland-panel dat 40 procent geen Sinterklaas gaat vieren dit jaar. We werden nieuwsgierig naar wat de Ouders van Nu-volgers doen met deze tijd en besloten het te vragen via Instagram.

89 procent viert sinterklaas

Op de vraag of dit jaar sinterklaas wordt gevierd reageert 89 procent met ‘ja’. ‘Mijn kinderen zijn eindelijk op de leeftijd dat ze het snappen. Vroeger vond ik dit zelf ook een magische tijd, dus ik hoop dat zij er net zo van genieten’, vertelt een vrouw. 11 procent van de deelnemers geeft aan dat ze het feest dit jaar niet vieren. Daar worden verschillende redenen voor genoemd. Sommige mensen geven aan dat hun kind nog te jong is om het feest te begrijpen, maar ook de discussie rondom Zwarte Piet speelt nog een rol.

Lees ook: Sinterklaas en Piet stress bij je kind, zo deal je ermee

Schoen zetten

Van de mensen die Sinterklaas vieren, mag 92 procent van de kinderen hun schoen Ă©Ă©n tot twee keer per week zetten. ‘Mijn kinderen mogen hun schoen iedere dag zetten, maar ze krijgen er twee keer per week ook daadwerkelijk wat in’, aldus een Instagramvolger.

Prijzen schoencadeaus

De prijzen van de schoencadeaus variĂ«ren. Het grootste gedeelte (1048 mensen) zegt dat een schoencadeautje bij hun tussen de 0 en 5 euro kost, maar er zijn ook redelijk wat ouders die tot 10 euro gaan (927 mensen). Een aantal van de ouders zegt een cadeau van 10 tot 15 euro te geven (137 mensen) en bij een handjevol mag zo’n cadeautje meer dan 15 euro kosten (47 mensen).

Advertentie

Tip: Dít zijn de leukste schoencadeautjes onder de 5 euro

Geld uitgeven aan pakjesavond

De cadeaus voor pakjesavond mogen meer geld kosten. Bij 359 mensen kost pakjesavond tussen de 0 en 15 euro. 707 mensen zeggen tussen de 25 en 50 euro uit te geven aan sinterklaasavond. Het grootste gedeelte van de mensen (780) zet tussen de 50 en 100 euro uit te geven aan sinterklaascadeau’s. Bij 333 mensen mag pakjesavond meer dan 100 euro kosten.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram Ouders van NuBeeld: GettyImages

Advertentie
Redactioneel – Offer – zwangerschapstest

Zwangerschapstest

Betrouwbaar en snel
Vind je hier