Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x gezonde dierensnacks waar elk kind blij van wordt

Vooral een dreumes of peuter kan 'ineens' beslissen dat hij niets meer lust. Hoe zorg je ervoor dat je kind tóch eet? Nou, door het leuk te maken! Presenteer deze gezonde snacks als schattige dieren en je krijgt zelfs de moeilijkste eter aan het smikkelen.

Advertentie

1. Dierenbroodjes


Beeld: Pinterest

Een aap van chocopasta, banaan en blauwe bes of een uiltje van pindakaas, aardbei, banaan, blauwe bes en framboos: met een beetje creativiteit tover je een bruin bammetje zo om tot een schattig dier. Bijna te leuk om op te eten!

2. Rendier-snack


Beeld: Pinterest

Kerst of niet, deze snack is altijd leuk. Het enige wat je nodig hebt is selderij, pindakaas als vulling, kleine zoute krakelingen, eetbare oogjes (van bijvoorbeeld Dr. Oetker) en een blauwe bes als neus. Een gezonde en vullende snack voor je kind.

Advertentie

3. Poezen-pap


Beeld: Pinterest

Havermout is gezond én vult langdurig: de ideale lunch of snack voor een kind. Maak de havermout aantrekkelijker door de fruit-toppings zo neer te leggen dat je een poes maakt. Halve aardbeien zijn de oren, strookjes appel als snorharen en blauwe bessen als ogen en mond. Het is zo klaar, en je krijg je kind zó aan het eten.

4. Appelmonsters


Beeld: Pinterest

Een appeltje voor de dorst is altijd goed. Maar als je kind in een moeilijke eetfase zit, kan het een strijd zijn om hem zijn vitamines binnen te laten krijgen. Wedden dat hij een appelmonster wel wil eten? Snijd een groene appel in partjes. Maak in elk partje een ‘opening’, die je vervolgens besmeert met een laagje pindakaas. Een schijfje aardbei dient als tong, zonnebloempitten als tanden. De eetbare ogen kun je gewoon in de supermarkt kopen.

Advertentie

Meer lekkere recepten? 10 simpele recepten om te maken met je kind

5. Dierenfruit


Beeld: Pinterest

Dat het belangrijk is dat je kind voldoende fruit binnenkrijgt, hoeven we niemand te vertellen. Als je het fruithapje opdient als dier, is de eetstrijd verleden tijd. Een leeuw, olifant of toch een beer: welk dier kies je vandaag?

6. Uilenpannenkoeken


Beeld: Pinterest

Veel kinderen hoef je niet te verleiden om pannenkoeken te eten. Maar tóch is het leuk om je kind te verrassen met een wel heel speciale pannenkoek in de vorm van een uil. Of versier de pannenkoek samen. Smullen maar!

7. Fruitschildpadden


Beeld: Pinterest

Een kleine moeite, veel resultaat: deze schattige schildpadjes, gemaakt van kiwi en druiven, is sowieso een hit bij de kleintjes.

8. Dierenrijstwafels


Beeld: Pinterest

Een rijstwafel met pindakaas is een gezonde snack. Een stukje fruit erop is niet alleen lekker, maar je kunt er ook dierengezichtjes mee maken. Wees creatief met fruit als banaan en aardbei, maar ook rozijnen en amandelschaafsel zijn leuke en verantwoorde aankleding.

Om te gieren: 15x mislukte baksels die gegarandeerd op je lachspieren werken