Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x last minutetraktaties van minder dan 30 minuten

Trakteren op school: voor je kind een van de leukste dingen die er is en voor jou... best wel veel werk. Heb je geen zin om tot diep in de nacht in de weer te zijn met cakebeslag en plakkerig glazuur? Deze traktaties zijn binnen een mum van tijd klaar. Eerst even een korte stop bij de supermarkt en starten maar!

1. Oreo-spinnen

Advertentie

Op je boodschappenlijstje: Oreo-koekjes, dropveters, glazuur en eetbare oogjes (te koop bij de supermarkt, van Dr. Oetker bijvoorbeeld). Maak de dropveters, die dienen als spinnenpoten, op maat en breng er drie aan tussen de koekjes (tip: met een draaiende beweging gaan de koekjes het snelst van elkaar, maar wees niet te hardhandig). De eetbare oogjes breng je aan met een klein laagje glazuur.

2. Popcornhanden

Een kwestie van plastic handschoenen vullen en tada: een superleuke traktatie. In de vingertoppen kun je als nagels een snoepje doen, denk aan een kokindje of een ronde winegum. Sluit de onderkant van de handschoen af met een kleurrijk lintje.

3. Minionbananen

Op de gezonde toer? Het enige wat je voor deze Minionbananen hoeft te doen is printen, knippen en plakken. Download het Minionpakje hier.

4. Lollykoekjes

Deze schattige lollykoekjes zijn gemaakt van melkbiscuits en lange vingers, die met glazuur aan elkaar blijven plakken. Doe een strikje om de lange vingers ter decoratie, en klaar is Kees.

5. Gezonde rups

Kinderen smullen ervan, en het is nog gezond ook! De ogen zijn van mini-marshmallows en een stipje gesmolten chocolade, die je met een beetje glazuur op de aardbei plakt. Je kunt er ook voor kiezen om kant-en-klare eetbare oogjes te kopen, dat is nog iets sneller.

Let op: deze traktatie is niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar vanwege het verstikkingsgevaar (snijd druiven altijd in vier stukjes tot je kind 5 is).

6. Crazy donuts

Tegenwoordig verkoopt bijna elke supermarkt minidonuts, die goed van pas komen bij deze traktatie. De tong is een zure mat. De eetbare oogjes kun je ook bij de supermarkt kopen.

7. Watermeloenpizza

Geen kind dat niet dol is op pizza, dus deze traktatie zal (letterlijk!) in de smaak vallen. Het snijden van een watermeloen is misschien geen pretje, maar lang duurt het niet. ‘Beleg’ de pizza met andere stukjes fruit en eventueel wat hagelslag.

Meer weten? Dit zijn gezonde tussendoortjes voor je kind

8. Herfsteikeltjes

Deze herfstige eikeltjes maak je in een handomdraai door een mini-chocoladezoen en een stroopwafeltje op een stevige satéprikker te rijgen. Ook voor deze traktatie geldt: niet geschikt voor de allerjongsten door de punt van de prikker.

Meer inspiratie? 12x feestelijke én gezonde traktaties voor jarige Jobjes en Jetjes

Beeld: Shutterstock