Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x leuke kerstbaksels om samen te maken

Wat is er nu leuker dan voor Kerstmis samen met je kind de keuken in te duiken om de lekkere kerstbaksels te maken. Niet alleen heel gezellig, maar ook leerzaam. Klaar? Bakken maar!

 1. Kerstboomkoekjes

  Deze kerstkoekjes maak je van een standaard zanddeeg. Voeg aan een derde deel van het deeg groene kleurstof toe. Natuurlijk heb je ook een uitsteker in de vorm van een kerstboom nodig en wat strooisel in kerstkleuren.

 2. Kerstmannetjes

  Deze leuke kerstmannetjes maak je heel eenvoudig van aardbeien, slagroom en chocoladebolletjes. Ze zijn ook leuk om op een taart of (cup)cake te zetten.

 3. Kerstverlichtingkoekjes

  Wil je het jezelf makkelijk maken, gebruik dan kant-en-klare koekjes als basis. Bestrijk de koekjes met wit glazuur en gebruik een decoratiestift om het snoer te tekenen. Wacht niet te lang met de gekleurde M&M’s, als de glazuur nog niet droog is kun je ze er een beetje induwen en blijven ze goed zitten.

 4. Rendier-brownies

  Hoe leuk zijn deze rendieren en zo simpel te maken! Je kunt het beste een paar lekkere grote brownies bakken. Voor het gewei gebruik je twee mini-pretzels en de neus is gemaakt van een rode M&M. Er bestaan eetbare oogjes die je makkelijk online kunt kopen, maar met decoratiestiften kun je ze ook prima maken.

 5. Sneeuwpoppen cupcakes

  Maak van simpele cupcakes deze leuke sneeuwpoppen. Het enige wat je nodig hebt, is wit glazuur, decoratiestiften en natuurlijk witte marshmallows. De neus kun je boetseren van oranje fondant, maar een oranje M&M als neus staat net zo mooi.

 1. Oreo-sneeuwvlokken

  Niemand zal deze felblauwe oreo-koekjes kunnen weerstaan. Van blauwe fondant maak je even grote rondjes als de Oreo’s. Het is handig om hier een uitsteker voor te gebruiken. De sneeuwvlok teken je met een decoratiestift. Met witte parels voeg je wat extra shine toe.

 2. Kerstcake

  Het maakt eigenlijk helemaal niet uit wat voor cake je gebruikt, of je hem zelf maakt of in de winkel koopt. Met deze versiering maak je overal een kerstcake van. Laat je kind lekker los gaan met witte, groene en rode glazuur of gebruik decoratiestiften. Bind er tenslotte een mooie strik omheen met een kerstlabel en klaar is je kerstcake.

 3. Nutella-kerstboom

  Leg twee vellen bladerdeeg in de vorm van een driehoek op elkaar met daartussen een lekker laag Nutella. De takken snij je in met een mes en rol je vervolgens om. Even bestrijken met wat eigeel en je boom kan de oven in.

Bron: Pinterest Beeld: Shutterstock, Pinterest