5 redenen om het geslacht van je baby een verrassing te houden
door

8x trends onder ouders die in 2019 hot zijn

Ook opvoeden is aan trends onderhevig. Zo was de flexibele opvoeding van Dr. Spock ooit een ware trend en was er een tijd dat je het advies kreeg om je baby vooral niet teveel te knuffelen, want daar zou hij maar verwend van worden. Wat is er hot onder jonge ouders in 2019? Hier 8 trends die je dit jaar gegarandeerd voorbij zult zien komen.

 1. Hardwerkende moeders

  Er werken meer moeders dan ooit, waarvan een heleboel zelfs fulltime. Het moederschap lijkt bovendien creatief te maken, want moeders switchen tegenwoordig makkelijker van baan, beginnen regelmatig voor zichzelf en kiezen een ander pad dan waarvoor ze zijn opgeleid. Go mama!
  Werkende moeders, succesvolle dochters: zo zit dat

 2. Bento lunchbox

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  M O N D A Y ‘ S L U N C H 🥒🍉🍇 ___________________________________________________ ➡️ Vegemite sandwich, tuna sushi, watermelon, carrots, baby yellow capsicum (this is a learning to like food this week), red grapes, karaage chicken, baby Cucumber, Banana muffin. _____________________________________ Lunchbox: @yumboxlunch _____________________________________ #love #kidshealth #kidslunchbox #bentobox #nutritionforkids #bento #nutrition #mumlife #lunchinspo #kidslunchbox #momlife #bentoboxlunch #healthyfoodchoices #healthyfoodforkids #lunch #instafood #yumboxlunch #food #nutfree #schoollunch  #healthyeating #nourishinglittlebodies #packedlunch #healthykids #yumbox #lunchbox

  Een bericht gedeeld door Lunchbox_Loves (@lunchbox_loves) op


  Niets ouderwetse boterhammen met pindakaas. De bento lunchbox is de afgelopen tijd steeds populairder geworden. En niet alleen krijgen steeds meer kinderen zo’n gezellige lunch mee naar school, steeds meer moeders delen foto’s de lunchtrommel die ze hebben samengesteld. Er zijn zelfs speciale Pinterest-borden en Instagram-profielen die zich hier in gespecialiseerd hebben.
 3. Rooming-in

  Ook al is er voor de geboorte vaak een schattige babykamer ingericht, veel baby’s slapen de eerste maanden bij hun ouders op de kamer. Rooming-in wordt dit genoemd. Je baby de eerste zes maanden bij je op de kamer laten slapen is niet alleen gezellig en handig, maar bovendien helemaal volgens de huidige veiligheidsrichtlijnen. Rooming-in versus rooming-out: de voor- en nadelen op een rijtje.

 4. Voorlezen

  Veel ouders beginnen al met voorlezen als hun kind nog heel klein is. Hartstikke goed, want je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Voorlezen aan je baby is gezellig en rustgevend, maar bovendien goed voor de taalontwikkeling. Net als tegen je peuter praten in volledige volzinnen trouwens. 7 voordelen van voorlezen aan je baby.

Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder
 1. Genderneutrale opvoeding

  Roze en blauw zijn zeker nog niet volledig verbannen uit de babykamer, maar steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kind genderneutraal op te voeden. 5 tips om je kind genderneutraal op te voeden.

 2. Jongen of meisje?

  Hoewel de gender reveal party ook in Nederland zijn intrede heeft gedaan, zijn er opvallend genoeg juist steeds meer stellen die het geslacht van hun baby pas bij de geboorte pas willen weten. Is natuurlijk ook wel heel bijzonder om je te laten verrassen op het moment suprême. 5 redenen om het geslacht van je baby een verrassing te houden.

 3. De gemengde babyshower

  De traditionele babyshower waarbij alles draait om de moeder in spe en vrouwen taart eten en spelletjes doen, maakt steeds vaker plaats voor een babyborrel waar de aanstaande vader en moeder in het zonnetje worden gezet en vrienden en familie van beide zijn uitgenodigd. Tip: zo organiseer je een babyshower.

 4. Handige apps

  Deze trend bestaat al langer en zal zeker doorgaan in 2019: een telefoon vol apps. Niet zo gek, want of je nu de mijlpalen van je kind wilt vastleggen, de ontwikkeling van je baby wilt volgen, een fotoboek wilt maken, de familie agenda wilt beheren, je dreumes even wilt vermaken of een oppas wilt regelen: er is voor alles een handige app te vinden. 7x onmisbare apps voor ouders.

Lees ook:

Dé babynamentrends van 2019: alle stijgers, dalers en nieuwkomers

7 x waarom lui ouderschap een heel goed idee is

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock