Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x waarom voetbal een te gekke sport is voor meisjes

Voetbal een jongenssport? Echt niet! We geven je acht goede redenen waarom voetbal een hartstikke leuke sport is, juist ook voor meisjes!

Advertentie
 1. Girlpower

  Regelmatig met andere meiden een potje voetballen, is goed voor het zelfbeeld van je kind. Zeker als het team een goede coach heeft met een positieve benadering. Vaak zitten meisjes op jonge leeftijd bovendien samen met jongens in een team, wat bijdraagt aan een gevoel van gelijkheid tussen jongens en meisjes.

  Lees ook: Zo boost je het zelfvertrouwen van je dochter

 2. Gezond lichaamsbeeld

  Het mooie aan voetbal is dat het niet gaat om hoe je eruit ziet, maar om hoe sterk of snel je lichaam is en wat je daar allemaal mee kunt bereiken. Hard een bal passen, koppen, rennen en scoren, al voetballend ontdekt je dochter hoe blij ze mag zijn met haar lijf.

 3. Goede workout

  Kinderen hebben iedere dag minimaal een uur beweging nodig. Dat is twee keer zo veel als volwassenen wordt aangeraden. Naast de alledaagse lichaamsbeweging is het advies om kinderen twee keer per week een uur intensief te laten bewegen. Zit je dochter op voetbal, dan weet je in elk geval zeker dat ze meer dan genoeg lichaamsbeweging krijgt.

  Lees ook: Bewegen voor kinderen, waarom het zo belangrijk is

 4. Vriendschappen voor het leven

  Door lekker samen te sporten is er minder kans dat meisjes kliekjes gaan vormen. En grote kans dat je dochter heel wat leuke vriendinnen aan het voetballen overhoudt.

  Advertentie

  TipZo leer je je kind vriendjes maken

 5. Er lopen jongens rond

  Voetbal geeft meisjes bovendien op jonge leeftijd de kans om op een positieve manier in contact te komen met jongens. En wordt je dochter ouder, dan kan het zomaar zijn dat ze haar eerste liefde op het voetbalveld ontmoet.

 6. Verliezen is oké

  Niet opgeven als je de bal verliest, maar jezelf herpakken en doorgaan, je dochter leert heel wat positieve lessen tijdens een voetbalwedstrijd of -training. Ook dat verliezen niet erg is: de inzet is tenslotte belangrijker dan het resultaat.

 7. Verantwoordelijkheidsgevoel

  Een teamsport zoals voetbal kan helpen om je kind verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen. In een team kun je pas winnen als iedereen zijn steentje bijdraagt. Wanneer je afhaakt heb je hier niet alleen jezelf mee, maar het hele team.

  Advertentie

  Meer lezen: 11 levenslessen die je kind kan leren van een sport

 8. Goede voorbeeld

  Vrouwelijke rolmodellen zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van meisjes. Zit je dochter op voetbal, dan zullen de Oranje Leeuwinnen haar ongetwijfeld inspireren. Zij bewijzen, dat je als meisje alles kunt bereiken wat je wilt. En dat meisjes minstens zo goed kunnen voetballen als jongens.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ginger Sport Beeld: Shutterstock

Christine Spanjaard

Redactioneel – Offer- Schoenen

Schoenen

Dutchy kinder gymschoenen
Shop nu