Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8 x zo geef je een leuke twist aan een traditioneel bordspel

Blijven de traditionele bordspellen bij jullie thuis ook in de kast liggen? Met een beetje creativiteit en een paar kleine aanpassing van de regels maak je deze saaie spellen weer helemaal van nu.

Advertentie
 1. Twister

  Zorg voor nog meer hilariteit met Sumo-twister. Elke speler stopt een of meer kussens onder zijn shirt waardoor het allemaal net wat moeilijker wordt om handen en voeten op de juiste kleuren stippen te krijgen.

 2. Slangen en ladders

  Voor kleine kinderen kan het frustrerend zijn om op het vakje van de slang terecht te komen en zo weer een aantal vakjes terug te moeten glijden. Om het spel leuk te houden kun je een extra regel in het leven roepen. Ze mogen een ronde blijven staan als ze bijvoorbeeld iedere andere speler aan tafel een grote knuffel geven of bedenk een andere leuke opdracht om uitvoeren.

 3. Scrabble

  Scrabble is een handige manier om spellen en rekenen te oefenen. Vergeet de 3x woordwaarde en schrap ook de regel dat je woorden aan elkaar moet leggen. Leg de focus op het vormen van woorden en laat je kind na elke beurt zelf de cijfers optellen.

 4. Sorry! Schuivers

  Gebruik niet de bijgeleverde pionnen, maar vervang ze door snoepjes. Uiteraard mag de winnaar alle snoepjes opeten. Wedden dat er fanatiek om de winst wordt gestreden.

  Advertentie
 5. Dammen

  Ga je een potje dammen met een kleuter? Geef hem dan een kleine voorsprong door zelf met wat minder stukken te spelen.

 1. Dokter Bibber

  Speel je dit spel met de allerkleinsten, zet dan die irritante zoemer uit. Een klein botje met een pincet verwijderen is al moeilijk genoeg. Voor sommige spelers het spel juist extra moeilijk maken? Laat rechtshandigen de pincet in hun linkerhand nemen en vice versa.

 2. Wie is het?

  Deze aanpassing vergt wat voorbereiding, maar het zal zeker de moeite waard zijn. Vervang alle personages met foto’s van iedereen die zich in de wereld van je kind begeeft. Denk aan familieleden, vrienden, leraren en de oppas.

 3. Jenga

  Gebruik niet je handen, maar eetstokjes om de Jenga-blokken uit de toren te verwijderen. Niet makkelijk, maar wel gegarandeerd lachen. Om helemaal in thema te blijven eet je deze avond ook met stokjes.

Bron: Fatherly Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Babykalender

Alles lezen over de ontwikkeling van je baby?

Van baby tot peuter - Ouders van Nu
Shop nu