Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 boodschappen-hacks die iedere ouder zou moeten weten

Even gedachteloos boodschappen doen zit er niet meer in nu je kinderen hebt. Probeer maar eens gezonde én goedkope boodschappen te halen, die ook nog eens zonder geklaag worden opgegeten. Mission impossible, toch?

Advertentie

Nou, niet helemaal. Wij hebben namelijk een aantal hacks gevonden die je tripjes naar de supermarkt aanzienlijk leuker (en goedkoper) maken.

1. Maak je eigen kruidentuintje

Je kunt flink wat geld besparen door een paar kruidenplantjes te kopen en deze thuis te laten groeien. Koop bijvoorbeeld een basilicumplant in plaats van een duur zakje met een paar losse blaadjes, en zet deze thuis in wat water met een zakje er omheen. Zo kun je er regelmatig zelf wat blaadjes vanaf halen, en hoef je niet elke keer naar de supermarkt te gaan voor kruiden.

2. Houd de folders in de gaten

Het is misschien een beetje een inkoppertje, maar alsnog te belangrijk om niet te vermelden. Speur regelmatig de folders door op zoek naar leuke aanbiedingen, en fiets gewoon een extra blokje ervoor om. Zeker op wat duurdere producten zoals wasmiddel en vaatwastabletten kun je flink wat geld besparen.

3.Voeg wat groenten toe aan diepvriesmaaltijden

Heb je geen zin om uitgebreid te gaan koken, maar wil je toch iets (redelijks) gezonds op tafel zetten? Haal dan een pasta of andere maaltijd uit de vriezer en voeg gewoon wat verse groenten toe, zoals tomaat, aubergine of courgette. Kost je weinig tijd, en je kinderen krijgen alsnog hun vitamines binnen.

Advertentie

4. Zorg ervoor dat je altijd bevroren groenten en vlees in de vriezer hebt

Je kent het vast wel: je hebt alles voor een gezonde maaltijd in huis, maar zodra je wilt gaan koken kom je erachter dat sommige dingen al bedorven zijn. In zo’n geval is het best handig om wat groenten in je vriezer te hebben die je gemakkelijk kunt ontdooien en gebruiken. Het smaakt natuurlijk niet zo lekker als verse groenten, maar soms kan het even niet anders.

5. Bedenk van tevoren wat je wilt gaan eten

Bedenk op zondag alvast wat je de komende week wilt gaan eten, en schrijf alle ingrediënten van tevoren op je boodschappenlijstje. Als je gericht je boodschappen doet, is de kans klein dat je tijdens het shoppen nog allerlei onnodige dingen in je mandje gooit. En je komt er in ieder geval niet thuis achter dat je de helft van je ingrediënten bent vergeten.

6. Zorg er voor dat je altijd genoeg voedsel in je voorraadkast hebt staan

Laten we eerlijk zijn: soms heb je gewoon geen tijd (en zin) om een  uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Geblikt voedsel zoals linzen, erwtjes en soep zijn in zo’n geval je beste vriend! Zorg ervoor dat je thuis een aardig voorraadje hebt staan, zodat je nooit misgrijpt.

7. Trap niet in de ‘twee halen, één betalen’ actie

Soms kun je maar beter met een boog om de koopjeshoek heen lopen. Vooral de ‘twee halen, één betalen’ acties kunnen je juist extra geld kosten in plaats van dat je er geld mee bespaart. Sla alleen dingen dubbel in als je zeker weet dat je ze gaat gebruiken. En koop geen dingen die je normaal niet zou kopen, puur omdat ze in de aanbieding zijn.

8. Koop niet alles biologisch

Heb je niet veel geld te besteden, maar wil je toch graag biologisch eten? Koop dan alleen producten die biologisch écht veiliger en gezonder zijn om te eten. Wist je bijvoorbeeld dat je bij bananen, uien, avocado’s, ananassen, mango’s, grapefruits, asperges en kiwi’s prima voor de niet-biologische versie kunt gaan? Deze producten worden namelijk of beschermd door een dikke huid die je niet opeet óf ze worden nauwelijks blootgesteld aan schadelijke pesticiden. Zuivelproducten, vlees en bessen kun je beter wél biologisch kopen.

9. Betrek je kinderen bij het boodschappen doen

Geef je kinderen bijvoorbeeld zeggenschap over wat jullie gaan eten, en laat ze zelf alle producten in de supermarkt bij elkaar zoeken. Maak ze tijdens het winkelen bewust van gezonde en ongezonde keuzes, en van de prijs van producten. Door je kinderen hier al zo vroeg mogelijk bij te betrekken, is de kans groot dat ze tijdens het boodschappen doen minder snel gaan zeuren.

Bron: Popsugar.com