Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 dingen die je beter niet kunt doen als je zwanger bent

Als je zwanger bent zijn er van die dingen die je beter niet kunt doen, zowel voor je lichamelijke als geestelijke gezondheid. En dan hebben we het niet eens over alcohol drinken of rauw vlees eten.

 1. Verplaats geen meubels

  Hoewel je tijdens je zwangerschap soms enorm de behoefte krijgt om het hele huis om te gooien of zelf die commode naar de babykamer te tillen: doe het niet. Laat zware klussen liever over aan je partner. Zo voorkom je dat het een frustrerende uitputtingsslag voor je lichaam wordt.

 2. Verstop je buik niet

  Dat je buik zal groeien als je zwanger bent is zeker. In het begin zal het voor anderen misschien niet direct duidelijk zijn dat dat komt door je zwangerschap, maar dat is geen reden om je buik te gaan verbergen onder wijde shirts of jurkjes.

 3. Maak je niet druk over striae

  De kans is groot dat je last van zwangerschapsstriemen krijgt. En balen maar waar: als je eenmaal striae hebt, gaat het niet meer weg. In plaats van je ertegen verzetten, kun je het beter omarmen. Wees trots op je tijgerstrepen: het is teken dat je lichaam hard werkt aan de groei van je kind. En troost je eventueel met de gedachte dat ze op den duur vaak lichter van kleur en minder opvallend worden.

 4. Bezuinig niet op een fijn kussen

  Ook al ben je hondsmoe, toch lukt het je niet om te slapen. En je bent niet de enige. De meeste vrouwen hebben geen goede nachtrust tijdens hun zwangerschap. Een groot u-vormig zwangerschapskussen kan uitkomst bieden. Dus ga niet moeilijk doen met de kussens die je al op bed hebt liggen en schaf een exemplaar aan, je zult er geen spijt van krijgen.

 5. Laat je niet overweldigen door alles wat je MOET hebben

  Zodra je een stap in een babywinkel zet, krijg je het gevoel dat je baby werkelijk alles nodig zal hebben om te overleven. Natuurlijk is dat niet waar. Maak vooraf een lijst voor je baby-uitzet met spullen die je echt nodig hebt. Dan ben je een stuk minder overdonderd als je een babywinkel binnenstapt.

 1. Boycot je babyshower niet

  Grijp elke kans op gratis babyspullen aan. Elk cadeau dat je krijgt, hoef je zelf niet meer te kopen en dat bespaart veel geld. Grote kans dat je ook wat onpraktische outfits krijgt, maar ach stiekem ben je zelf ook dol op die superschattige outfits – ook al zul je het zelf nooit kopen. Bovendien is er taart en daar maak je elke zwangere vrouw blij mee.

 2. Hou niet te hardnekkig vast aan je geboorteplan

  Een geboorteplan biedt vooraf houvast en is ook zeker slim om op te stellen. Maar de kans dat je bevalling volledig anders verloopt, is groot. Wees dus flexibel met je verwachtingen, dan valt het ook minder tegen.

 3. Neem geen nieuw huisdier

  Je bent zwanger, dus tijd om naar puppytraining te gaan is er niet. Net als de puf om meerdere keren van de bank opspringen om je huisdier te corrigeren. Een simpele regel van zwangerschap: beperk het aantal levens waarvoor je verantwoordelijk bent tot een minimum.

 4. Kijk geen 3D-film

  Raar maar waar: volgens sommige specialisten kun je als zwangere beter niet naar een 3D-film kijken. Je kunt er misselijk van worden (als je dat niet al was). Sowieso wordt het kijken naar 3D soms afgeraden; je kunt er duizelig van worden en hoofdpijn krijgen. Ook voor kinderen kan het schadelijk zijn, vooral voor hun ogen.

Bron: Scary Mommy Beeld: Shutterstock