Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9x lieve dingen om je partner mee te verrassen op Valentijnsdag

Van slapeloze nachten en poepluiers tot doorkomende tandjes: echt romantisch is het ouderschap niet – al helemaal niet in coronatijd. Het is daarom belangrijk om quality time met elkaar door te blijven brengen én regelmatig je waardering voor de ander uit te spreken. En op welke dag kan dit beter, dan op Valentijnsdag?

Nu kun je natuurlijk gaan voor de gebruikelijke doos bonbons, een bosje bloemen en een kaart, maar waarom niet eens een keer iets anders? Hier 9 romantische verrassingen ter inspiratie.

Advertentie

1. Verrassing!

Laat een verrassing bij je partner bezorgen, thuis of op werk als hij daar nog naartoe kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie taart of een lekkere sushilunch? Je kunt erop rekenen dat hij de rest van de dag rondloopt met een grote lach op z’n gezicht.

2. Champagne

Bubbels zijn altijd een goed idee. Begroet je lief met een heerlijke fles champagne. Zet een fles en twee glazen klaar en zorg voor wat lekkere hapjes erbij. Stuur je kinderen wat eerder naar bed óf breng ze naar je ouders, en jullie hebben de avond een keer voor jullie samen.

3. (Glüh)wandeling door de buurt

We wandelen wat af in coronatijd, veel meer is er tenslotte niet te doen. Maar wandelen is toevallig wél heel romantisch, al helemaal in de winter. Met de kou kun je lekker tegen elkaar aan kruipen, en de lichtjes en het winterse landschap zorgen voor een romantische setting. Bovendien is wandelen nu een stuk leuker: op veel plekken kun je een glühwandeling maken. Of wat denk je van een street art route? Vind uit wat er bij jullie in de buurt te doen is en ga er samen op uit.

4. Ga even terug in de tijd

Heb je nog leuke video’s of foto’s van het begin van jullie relatie? Ga lekker zitten op de bank, maak een goede fles wijn open en maak samen een ‘trip down memory lane’. Als je ergens weer verliefd van wordt, is het dit.

5. Regel een oppas

Dít is jullie kans om een avondje van elkaar te genieten, dus regel op tijd een oppas. Helaas zit een bezoekje aan het theater, de bioscoop of een restaurant er dit jaar niet in, maar dat mag de pret niet drukken. Speel samen voor restaurant of cocktailbar, trek de bordspelletjes uit de kast of richt een thuisbioscoop in. Of doe gewoon lekker helemaal niks: jullie hebben eindelijk een avondje voor jullie samen. Love is in the air!

6. Extra aandacht

Heeft je lief een lange to do list met dingen waar hij/zij maar niet aan toekomt? Zorg er dan voor dat een paar van deze dingen kunnen worden weggestreept. Misschien is jullie auto aan een wasbeurt toe of zijn er klusjes in huis die je door een vriend of familielid kan laten doen? Alles wat je maar kunt bedenken om je partner wat werk uit handen te nemen. Leuk voordeel: je houdt extra tijd over om samen iets leuks te gaan doen.

7. Ontbijtje op bed

Liefde gaat door de maag. En een goed begin is het halve werk. En laat deze twee gezegden nou ook gelden op Valentijnsdag! Haal het favoriete broodje, sapje, fruit en enzovoort van je partner in huis, en zorg voor luxe en uitgebreid ontbijtje. Zet je wekker iets eerder zodat je ongemerkt alles kunt voorbereiden en zorg dat Netflix gereed staat voor als de kinderen wakker worden.

8. Schrijf een liefdesbrief

Geloof ons: een kaartje met lieve woorden kan íedereen waarderen. Laat staan een echte liefdesbrief. Want hoe vaak vertel je je partner nog in je mooiste en liefste woorden, waarom je zo blij met hem (of haar) bent en hoeveel je wel niet van ‘m houdt. Doen!

9. Massage

Wie zegt er nee tegen een goede massage. Zorg voor een lekkere olie, zet wat kaarsjes in jullie slaapkamer aan en zet een ontspannend muziekje op. Laat je partner genieten en vraag gerust zelf ook om een massage.

Bron: Popsugar.com – Beeld: Shutterstock