Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 doodgewone dingen die je als (nieuwe) moeder ineens enorm waardeert

Zodra je moeder wordt staat je leven op z’n kop. Alles is anders en de baby bepaalt je hele dag. Van hoe laat je opstaat tot wanneer je kunt lunchen, de deur uit kunt of kunt slapen. Goh, wat was je pre-babyleven ineens makkelijk hè. En wat ga je dingen die vroeger doodnormaal waren opeens ongelofelijk waarderen...

Advertentie
 1. Een goede, ononderbroken nacht slaap

  Met stip op nummer één: een hele nacht slapen. Zonder onderbrekingen. Eén van de zwaarste dingen aan het kersverse ouderschap is toch wel het slaapgebrek de eerste tijd (en als het bij maanden blijft heb je geluk!). Want man, wat heb je de waarde een goede nacht slaap onderschat. Slecht of niet slapen heeft effect op alles: op je humeur, je uiterlijk, je relatie, je werk en ga zo maar door. Je kijkt nu al uit naar het moment dat je weer normaal slaapt. En beloofd: je zal slaap nooit meer voor lief nemen.

  Lees ook: 9 onmisbare slaaptips voor ouders

 2. Lekker lang douchen

  Weet je nog? Dat je in het pre-babytijdperk gewoon ging douchen wanneer en zolang je wilde? Wat was dat eigenlijk zalig hè… Dat is nu wel anders namelijk. Snel wat shampoo in je haar plempen, uitspoelen en weer afdrogen, voordat je baby wakker wordt of je peuter de muren heeft ondergetekend. Sterker nog, douchen sla je zelfs iets te vaak over. Oeps.

 3. Een rustige wc-sessie zonder kind op schoot/aan je broek/bonkend op de deur

  Vanaf het moment dat je vader of moeder wordt, krijgt naar de wc gaan een hele nieuwe dimensie. Je komt erachter dat naar de wc gaan wanneer je moet, niet meer zo vanzelfsprekend is. Of je baby ligt net in je armen te slapen. Of hij zit net middenin een huilsessie. Of je dreumes heeft intense verlatingsangst waardoor je standaard met een kind op schoot je behoefte moet doen. Nee, vanaf nu is naar de wc gaan iets waar wat timemanagement en goede voorbereidingen aan vooraf gaan.

  Lees ook: Deze moeder tekent haar herkenbare struggles met het ouderschap

 4. Een warme kop koffie

  Hoe vaak heb jij warme koffie gedronken sinds de baby er is? En dan bedoelen we écht warme, geen lauwe. Juistem. Ondanks dat je je elke keer weer voorneemt om ditmaal je koffie te drinken als het nog heet is, faal je keer op keer. Dan moet er weer á la minute een luier verschoon worden. Dan heeft de baby weer honger. Of dan wil de baby niet slapen. Tja, en toen was je alweer vergeten dat je koffie voor jezelf had gezet. Proost.

  Advertentie
 5. Een mooie outfit met hakken

  Ergens achterin de kast heb je nog tientallen pumps staan, maar je hebt er sinds de bevalling geen blik meer op geworpen. En datzelfde geldt voor je strakke skinny jeans en die te gekke glittertop. Je mist ze en tegelijkertijd vervloek je ze. Want: niet praktisch met kleine kinderen in huis, geen gelegenheid die geschikt is om ze te dragen en je lijf is ook niet meer wat het is geweest. Bovendien ben je allang blij als je een keer je joggingbroek hebt ingeruild voor een normale spijkerbroek als je de deur uitgaat. Terwijl je kind er wel altijd tiptop uitziet maar dat terzijde… Allemaal heel logisch, maar pas hier toch mee op: een mooie outfit en een avondje uit doen enorm veel voor je humeur en zelfvertrouwen, dus verwaarloos jezelf niet!

 6. Een avondje wijnen, wijnen, wijnen

  Tuurlijk, je hebt altijd genoten van de avonden met je vriendinnen. Maar nu? Nu waardeer je deze momenten des te meer. Want sinds jullie ook moeder zijn, weten jullie als geen ander hoe moeilijk het is om een avondje met elkaar in te plannen om alleen maar lol te maken en te eten en drinken. En euh, komt het inderdaad neer op een avond wijnen, wijnen, wijnen, zorg dan wel even dat je partner de volgende ochtend voor je kind zorgt.

  Lees ook: 10 OMG-momenten na je bevalling die niemand je vertelt

 7. Een weekendje weg met je partner

  Stedentripjes met z’n tweeën was misschien iets wat jullie in jullie ‘vorige leven’ regelmatig deden. Maar nu is dat een stuk lastiger. Je moet iemand vinden die een weekend op je kind wil letten. Plús: kun jij zelf een weekend zonder je mini-me aan? Geloof ons: als je eenmaal de stap hebt gezet om samen met je partner een weekend weg te gaan, besef je weer: oh, wat is dit toch fíjn. De gezelligheid samen, de rust, het kunnen kletsen zonder dat er iemand tussendoor huilt, poept of kletst: heerlijk!

 8. Een kop koffie in je eentje drinken in de stad

  Een dikke tip om af en toe eens te doen, ook als je moeder bent: in je eentje een kop koffie gaan drinken in de stad. Laat je partner even de zorg voor jullie kind op zich nemen, koop een tijdschrift, bestel je favoriete koffie en geniet van een uurtje tijd voor jezelf. Heerlijk!

  Advertentie
 9. Een stil huis

  Als je baby nog klein is en overdag veel slaapt, dan heb je nog genoeg momenten van serene rust in huis. Maar vanaf het moment dat je baby gaat kruipen en klimmen worden dit wel anders. En de komende 18 jaar blijft dat zo… Geniet dus van alle spaarzame momenten dat het écht stil is in huis. Laat die tv uit, leg die telefoon weg en laat je hoofd even tot rust komen. Niet alleen fijn, maar ook belangrijk want goed tegen stress en een mommy burn-out.

  Lees ook: 9x gênante momenten die elke moeder van een baby of peuter herkent

Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Vitamine D en K

Vitamine D en K

Voor voldoende voedingsstoffen
Bekijk nu