Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 geestige uitspraken van bekende vaders

Hoewel we allemaal wel eens gek worden van de vaders van onze kinderen (toch?), met hun gevoel voor humor is meestal niets mis. Dit geldt zeker ook voor bekende vaders. Hier het bewijs aan de hand van negen behoorlijk grappige uitspraken over het vaderschap.

Advertentie

1. Studentenhuis

Ray Romano is een Amerikaanse acteur en komiek, bekend van Everybody Loves Raymond en vader van vier kinderen. Zijn kinderen doen hem denken aan zijn studententijd: ‘Samenwonen met kinderen is net zoiets als in een studentenhuis wonen. Niemand slaapt, alles is kapot en er wordt veel overgegeven.”

2. Kinderen zijn als de afwas doen

Coldplay-zanger Chris Martin is inmiddels niet meer samen met actrice Gwyneth Paltrow, maar samen hebben ze wel twee kinderen: dochter Apple en zoon Moses. Hoewel zijn kinderen allang geen luiers meer dragen (Apple is 14 en Moses 12 jaar) is hij ervan overtuigd dat luiers verschonen een echte mannentaak is. ‘Alle mannen zouden luiers moeten verschonen. Het is echt meditatief. Net als afwassen. Maar dan zijn je kinderen de borden.’

3. Veiligheid voor alles

Advertentie

Acteur Will Arnett (Arrested development, BoJack Horseman) is vader van twee jongens en blijkbaar behoorlijk voorzichtig met zijn kinderen.  ‘Als het sociaal acceptabel was, zou ik mijn kind een helm mét vizier rond laten lopen.’ Ook geestig: hij vertelde onlangs bij Jimmy Kimmel nog hoe hij zijn kinderen naar bed krijgt.

4. Papa wil slapen!

De Amerikaanse comedian Jim Gaffigan heeft een nieuwe variant bedacht op het liedje: ‘If you’re happy and you know it clap your hands’. Zijn voorstel is om ‘hou het voor je en laat je vader slapen’ aan dit nummer toe te voegen. Vermoedelijk kunnen heel wat vaders én moeders zich hierin vinden.

Advertentie

5. Smelt…

Met vier dochters is acteur Matt Damon inmiddels een geroutineerde vader. En het is wel duidelijk dat hij enorm van deze rol geniet. ‘De enige manier waarop ik het vaderschap kan beschrijven – ook al klinkt het suf – is zoals het eind van de film: How the grinch stole christmas. ‘Zijn hart wordt vijf keer zo groot en alles voelt compleet.’

6. Sarcastisch maar grappig

The Daily Show presentator Jon Stewart is blijkbaar van de sarcastische humor. Hij zei namelijk: ‘Het vaderschap is geweldig: je kun iemands leven from scratch verpesten.’ Niet lief, wel geestig!

 

7. Vakantie is nooit meer hetzelfde

Samen met Blake Lively en zijn twee kinderen vormt Ryan Reynolds een mega knap gezin. Maar zijn struggles als vader zijn doodnormaal en herkenbaar voor iedereen. ‘Ik drink liever een glas gloeiend hete vloeibare rabiës, dan dat ik in het vliegtuig moet stappen met mijn twee kinderen. Als ze twee zijn trekken ze al hun kleren uit en stellen  ze zich aan iedereen in het vliegtuig voor. Kunnen we alsjeblieft NU in the middle of nowhere landen?’

8. Slim kind

Samen met ‘Let it Go’– zangeres Idina Menzel heeft acteur Taye Diggs (Private Practice) zoon Walker. Taye vraagt zich af: ‘Hoe is het mogelijk dat mijn driejarige zoon alle type dinosaurussen kent en ik niet eens mijn eigen telefoonnummer kan onthouden?

9. Daddy’s girl

Nu Dax Shepard en Kristen Bell samen de trotse ouders zijn van een meisje, wil Dax een eerder statement terugtrekken: ‘Ik zou nooit verliefd kunnen worden op een meisje dat regelmatig in haar broek poept.’ Want, voegt hij eraan toe: ‘Ik had mijn dochter nog niet ontmoet.’

Bron: Purewow Beeld: Shutterstock, Purewow