Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 manieren om als ouder een kater te overleven

Waar je vroeger regelmatig met vriendinnen een wijntje dronk, sta je sinds je baby al na één wijntje op je kop. En dan die kater de volgende dag. Natuurlijk kun je vanaf nu braaf aan de spa rood gaan, maar er zijn meer manieren om een kater te overleven.

 1. Eén is de Bob

  Heb jij een feestje? Vraag dan aan je partner om nuchter te blijven. Zo is er altijd iemand die ’s nachts eruit kan als het moet en ook de volgende ochtend kan hij alvast de dag met de kinderen beginnen, terwijl jij je nog even omdraait. Heeft hij een feestje, dan draai je de rollen natuurlijk gewoon om.

 2. Heb een oppas achter de hand

  Niet alleen een oppas tijdens het avondje uit, maar ook een die de volgende ochtend kan inspringen om met de kinderen op stap te gaan. Zo begint the day after relaxt, zelfs als het een net iets te dolle avond was.

 3. Maak gebruik van je speeltuin-vrienden

  Tref je in de speeltuin altijd dezelfde buurt-ouders. Vraag of ze ook twee uur een oogje op jouw kind kunnen houden, dan heb je nog even de tijd voor een korte powernap.

 4. Tel je drankjes

  Eén op de vier ouders bepaalt vooraf niet hoeveel er gedronken gaat worden. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat je de volgende dag verrast bent door de hoeveelheid alcohol die je hebt gedronken. Dus, weet wat je kunt hebben, stel jezelf een limiet en hou je er ook aan.

 5. Zorg dat je genoeg eet

  Zowel voor-, als achteraf: genoeg eten doet wonderen voor je kater. Alcohol op een lege maag doet niemand goed. Voedsel vertraagt de opname van alcohol in je bloed.

 1. Minimale supervisie

  Bedenk iets voor je kinderen om te doen, waarbij maar minimale supervisie nodig is. Tip: wacht niet met iets bedenken tot de bewuste ochtend, maar plan het al een avond van te voren, zo kan je alvast alles klaarzetten. Scheelt weer een handeling.

 2. Creëer rust

  Het laatste wat je deze ochtend wilt horen is: ‘Mammááááá’. Dus kruip samen met je kind op de bank onder een dekentje voor een filmochtend, lees samen rustig een boekje of doe een van deze luie spelletjes.

 3. Glazen water

  Als je je kater de volgende dag zoveel mogelijk wilt voorkomen, drink dan bij elk glas alcohol ook een glas water. Je lichaam kan alcohol beter opnemen en verteren als het in je maag wordt verdund met water. Hierdoor is je kater de volgende dag een stuk minder heftig.

 4. Hydrateer, hydrateer, hydrateer

  Ook the day after is een fles water je beste vriend.

Bron: Brit + Co Beeld: Shutterstock