Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

’90 procent van de ouders beschermt kind tegen zon’

90% van de ouders zegt er alles aan te doen om hun kinderen niet te laten verbranden. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.

Advertentie

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van KWF Kankerbestrijding die iedereen met de nieuwe campagne ‘Smeren, kleren, weren’ wil oproepen om zich goed te beschermen tegen de zon. De tekst moet als een handig ezelsbruggetje dienen die mensen eraan herinnert zich te beschermen tegen de zon.

Extra aandacht voor kinderen

Ondanks dat ouders er zeggen alles aan te doen om verbranding te voorkomen, heeft bijna 1 op de 7 kinderen van 4-11 jaar al eens een ernstig verbrande felrode huid met eventueel blaren gehad. 50% van de ouders zegt dat dit komt omdat ze er niet altijd aan denken. Vaak omdat ze geen zonnebrandcrème bij zich hebben. Ernstige verbranding in de jeugd geeft een verdubbelde kans op melanoom op latere leeftijd. Daarom vindt KWF Kankerbestrijding dat kinderen extra aandacht moeten krijgen op het gebied van zonbescherming.

Zonkracht 5 of 6

Komend weekend wordt zonkracht 5 of 6 verwacht. Dat betekent dat de gemiddelde huid gemakkelijk kan verbranden. Dit kan al gebeuren als je 15 tot 25 minuten onbeschermd in de zon zit. Omdat de huid in deze tijd van het jaar nog niet gewend is aan de zon, is het bovendien nog gevoeliger voor verbranding.

Niet alleen smeren…

Niet alleen is het belangrijk om je kind in te smeren met een beschermingsfactor (SPF) van minstens 30, ook is het dragen van beschermde kleding en het af en toe weren van de zon van groot belang. Zo bescherm je je kind het best tegen de zon.

Advertentie

LEES OOK:

Auteur: Richt Kooistra – Bron: Nu.nl – Beeld: Shutterstock