Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

99%-van-de-kinderen-eet-te-weinig-groente
door

99% van de kinderen eet te weinig groente

Wist je dat slechts 1% van alle schoolkinderen voldoende groente eet per dag? Helaas (her)kennen steeds minder kinderen het voedsel dat ze eten en hoe je dit moet koken.

Te weinig groente

Nog meer cijfers: in sommige Nederlandse wijken heeft één op de drie kinderen overgewicht of obesitas, drinken Nederlandse kinderen de meeste suikerhoudende dranken per dag van alle kinderen in Europa en komt één op de zeven kinderen zonder ontbijt op school. Dit kan zo niet langer vindt de Youth Food Movement (YFM).

Advertentie

Voedselonderwijs

YFM vindt dat ieder kind voedselonderwijs moet krijgen. Dat betekent niet alleen voorlichting, voedselonderwijs is kennis verkrijgen over voeding, leren koken, oogsten en gezond eten op alle scholen. Ieder kind heeft recht op goed voedsel, en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Politieke agenda

Daarom is YFM de actie #voedselonderwijs gestart. De hele maand juni voert YFM, met steun van de Hartstichting, Triodos foundation en Nature&More, campagne voor voedselonderwijs, verplicht voor ieder kind. Met deze campagne en de bijbehorende petitie hopen zij het onderwerp voor eens en altijd op de politieke agenda te zetten. Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken, PvdA) heeft al toegezegd het mee te nemen als onderwerp voor de verkiezingen in 2017.

 

Auteur: Marjolein Schel – Bron: Lindanieuws – Beeld: Shutterstock