Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9x gênante momenten die elke moeder van een baby of peuter herkent

Kinderen zijn goudeerlijk en maken zich nog niet druk om wat anderen van hun vinden. Dat levert hilarische momenten op, maar kan er ook voor zorgen dat je je soms rot schaamt. Zie hier een paar voorbeelden van 'awkward' situaties die bijna elke moeder met een klein kind wel herkent. Plus hoe je er zo chique mogelijk mee omgaat...

Advertentie
 1. De verdachte stinkluier

  Sommige kleine kinderen hebben de griezelige gave om op de meest ongemakkelijke momenten een stinkende luier te produceren. Dat is niet alleen onhandig, als je bijvoorbeeld net de deur uit wilt gaan, maar het kan ook redelijk gênante situaties opleveren. Denk: jij zit in een wachtkamer en je ziet aan het gezicht van je kind dat hij lekker bezig is. En de andere wachtenden zien het ook. En even snuffelen ter hoogte van de luier om te checken of die vieze lucht bij jouw kind vandaan komt, doet bijna elke moeder. Maar kan toch wat vreemde blikken opleveren in het openbaar… Trek je er niets van aan en verschoon die luier. Iedereen – inclusief baby – zal je ervoor bedanken.

 2. De onverwachte driftbui

  Je peuter is thuis een engel, maar buitenshuis breekt de hel los. Van wie is dat kind dat op de grond ligt te huilen, schoppen en schreeuwen? Iedereen kijkt naar jou, vervolgens naar je kind, en weer terug naar jou. Wanneer dit voor het eerst gebeurt, wil je een gat graven en erin duiken. De oplossing? Leid je kind af en blijf vooral rustig. Meer tips? Zo ga je om met de driftbuien van je kind.

 3. De kapotte speelgoed-catastrofe

  Je bent met kind op bezoek bij een vriendin. Jullie kinderen zijn lief aan het spelen, maar dan zet haar kind het op een gillen. Je kind is erin geslaagd om een ​​zeer gewaardeerd stuk speelgoed kapot te maken. Oeps! De oplossing is simpel: bied aan om een nieuwe te kopen en laat je kind sorry zeggen. En maak je niet te druk: kan gebeuren.

  Lees ook: 12 herkenbare cartoons over de struggles als jonge moeder

 4. Lelijke woorden

  Kleine kinderen zijn net papegaaien: ze herhalen alles wat ze horen. Alles! Floept er bij jou nog weleens een ‘Shit!’ of ‘F#ck’ uit, dan is de kans groot dat je kind dit vroeg of laat een keer herhaalt. En de kans is groot dat hij dit doet op een moment dat je hier helemaal niet op zit te wachten, zoals bij een bezoekje aan de dokter of die keurige buurvrouw. De beste manier om hiermee om te gaan, is het te negeren. Dit klinkt misschien onlogisch, maar hoe meer aandacht je eraan besteed, des te groter de kans dat je kind dit woord vaker herhaalt. Negatieve aandacht is tenslotte ook aandacht.

  Advertentie
 5. Vlekkenmonster

  Een pakje sap dat leeg blijkt te zijn gelopen op de bank, handafdrukken van gesmolten chocolade, een ‘muurschildering’ gemaakt met een verdwaalde stift. Kleine kinderen zijn vlekkenmonster. Op zich niet erg, maar wel een beetje jammer als hij er ergens anders een bende van heeft gemaakt. En de vlekken er onmogelijk uit blijken te gaan.  Ai… Er is maar een ding dat je kunt doen: sorry zeggen en aanbieden om het vloerkleed, de jas, muur of wat dan ook te laten reinigen of te betalen voor de schade.

  Lees ook: 10 slimme hacks die elke moeder van een baby moet weten

 6. De naaktloper

  Sommige kinderen kleden zich op de meest onwaarschijnlijke plekken en momenten ongegeneerd uit. Heb jij zo’n nudist in de dop in huis, lach er dan gewoon om als hij weer eens in zijn luier of blote kont rondrent. Zijn timing mag dan niet zo goed zijn, zolang hij nog klein is, wordt het hem ongetwijfeld vergeven.

  Lees ook: 10 dingen waarmee je jezelf verbaast sinds je moeder bent

 7. Het ‘pak-me-dan-als-je-kan’-scenario

  Je bent in gesprek bij bijvoorbeeld de bank, en je kind besluit ineens om door de hal te rennen, onder stoelen te duiken en in ruimtes te kruipen die daar niet voor bedoeld zijn. Als je hem zegt dat hij zich moet gedragen vindt hij het alleen maar nóg leuker. Hoe ga je om met het gedrag van je kind in zo’n situatie? Veel moeders pakken het zo aan. Fluister stiekem in het oor van je kind vóór de afspraak: ‘Als je lief bent, krijg je zo een ijsje.’ Niet pedagogisch verantwoord, wel effectief!

 8. Het ‘zei-hij-dat-nou-echt?’-moment

  Kinderen zijn goudeerlijk. Op zich een mooie eigenschap, maar het kan ook voor behoorlijk ongemakkelijke situaties zorgen. ‘Mama, waarom is die mevrouw zo dik?’ of ‘Kijk, die meneer lijkt op een kabouter.’ Hoe ga je om met een situatie waarin je kind iets lulligs over een vreemde zegt? Dit is afhankelijk van de situatie en zeker ook de persoon om wie het gaat. Dit zijn de drie meest voor de hand liggende opties: net doen of je het niet hebt gehoord en snel doorlopen. Het weglachen: tja, kinderen… Of je excuus aanbieden en alsnog snel weglopen.

  Advertentie
 9. ‘Bah!’

  Je vriendin met goed gemanierde, groente etende kinderen heeft jullie uitgenodigd om te komen eten. Alles gaat goed totdat het eten op tafel komt. Je kind kijkt niet alleen vol walging naar het eten, maar roept direct: ‘Bah, vies!’ en weigert ook maar een hap te eten. Wat nu? Maak je er niet al te druk om. Die goede manieren leert hij nog wel. Je kunt in elk geval beginnen met uitleggen dat ‘Dat vind ik niet zo lekker’ een stuk aardiger klinkt. Meer tips? Zo hou je het gezellig aan tafel als je kind bijna niets lust.

Bron: BabyGaga – beeld: Shutterstock