Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Kinderfilms en kinderseries
door

9x kinderfilms en -series (die ook leuk zijn voor volwassenen) om deze maand te kijken

Schoolwerk af, buiten gespeeld en binnen nog even lekker geknutseld? Dan is het tijd voor een lekker relaxmoment op de bank met een leuke film. Bakje popcorn erbij, schenk een beker limo in en je kind zit er helemaal klaar voor. Wij geven je een overzicht van de 9 leukste kinderfilms op Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Disney+ om deze maand te kijken.

Deze lijst is een combi van nieuw toegevoegde films en wat heerlijke alltime favorites. Want laten we eerlijk zijn: misschien word jij na de 86ste keer Frozen helemaal gek, maar je kind zit te genieten alsof-ie Olaf de sneeuwpop voor het eerst ziet. Toch is het ook leuk om af te wisselen met iets nieuws, al is het alleen al voor jezelf. Want samen kijken, is toch net wat gezelliger. Deze films zijn leuk voor het hele gezin.

Advertentie
 1. The Croods

  Gloednieuw op Amazon Prime Video: de animatiefilm The Croods. Je beleeft de oude tijden van de prehistorie met een heuse familie holbewoners. Samen met de familie reis je door prehistorische landschappen, op zoek naar een plaats waar zij zich kunnen vestigen. Maar wat gebeurt er als ze opeens een moderne holbewoner tegenkomen? Deze familiefilm is net toegevoegd op Amazon Prime Video en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 2. Brandweerman Sam

  Een echte klassieker voor alle leeftijden: Brandweerman Sam. Grote kans dat jij het introliedje na één keer kan meezingen. Sam is de held van de buurt en redt iedereen die hulp nodig heeft, of dat nou mensen of  dieren zijn. Deze maand toegevoegd op Amazon Prime Video: 220 afleveringen van 10 minuten. Hier gaat jouw peuter gegarandeerd van genieten en met zoveel afleveringen kan-ie even vooruit. Heb je nog geen Prime video? Je kan het 30 dagen gratis uitproberen en daarna kost het maar € 2,99 per maand. Een account maak je hier.

 3. Yakari het grote avontuur

  Hoe gaaf, deze gloednieuwe film op Pathé Thuis speelt zich af in de tijd van de indianen. De kleine en stoere indiaan Sioux Yakari reist de hele prairie over. Te paard volgt hij sporen in het zand en ontmoet hij de mooiste wilde dieren van de prairie. In deze avontuurlijke animatiefilm maak je kennis met Kleine Bliksem en Grote Adelaar en waan je je helemaal in de stoere indianentijden. Yakari het grote avontuur is het meest geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op Pathé Thuis kan je trouwens gratis een account aanmaken – je betaalt daar niet per maand, maar per film.

 4. Miniscule 2: Het Tropische Avontuur

  Krielbelbeestjes, ze zijn overal om ons heen en soms dichterbij dan ons lief is. Misschien is je peuter er bang voor, maar waarschijnlijk is-ie stoerder dan jij. Maar ouders zijn niet bang, toch? Kijk samen deze animatiefilm en zie wat voor zwaar werk al die kriebelbeestjes elke dag doen. In de winter zijn ze druk in de weer en zoeken ze voorraden voor de zomer. Maar terwijl ze daar druk mee bezig zijn, wordt een van hun vriendjes per ongeluk naar een Caribisch eiland verscheept. Hoogste tijd om er achteraan te gaan! Daar leren de kriebelbeestjes nog veel meer mooie dieren kennen. En terwijl je peuter gefascineerd naar alle beestjes kijkt, droom jij lekker weg bij de beelden van dat heerlijke, tropische eiland. Leuk voor alle leeftijden en te bekijken op Pathé Thuis.

 5. Beestjesdagboek

  Als je dan toch lekker in het genre ‘kriebelbeestjes’ zit, kijk dan ook eens de serie Beestjesdagboek. Op Prime Video staan drie seizoenen. Vlieg, spin en worm nemen je mee door de natuur en laten je zien hoe cool insecten zijn: ze zijn heel slim en kunnen ongelooflijk veel dingen. Zo redden ze mestkevers, aardwormen en nog veel meer dieren die in de problemen zitten. Deze serie is het leukst voor peuters en kleuters, of juist voor jou om van je spinnenfobie af te komen.

 6. Turbo

  Dat je alles kan worden wat je wil, bewijst Turbo de slak. Zoals alle slakken is hij niet de snelste, maar hij heeft een droom: de snelste coureur worden bij de Indy 500 race. Hij breekt al aardig wat records, maar is nog lang niet snel genoeg. Gaat het hem lukken? Je kind zit gegarandeerd op het puntje van zijn stoel bij deze spannende, stoere racefilm. Te zien op Pathé Thuis en geschikt voor alle leeftijden.

 7. Manolo’s magische reis

  Weer zo’n sprookjesachtige familiefilm: Manolo’s magische reis (Engels: the book of life). Deze animatiefilm speelt zich af in niet één, niet twee, maar drie fantasiewerelden en zit vol humor en avontuur. De vrolijke beelden vol bruisende fiësta’s worden afgewisseld door spannende uitdagingen waarin Manolo zijn angsten trotseert. De film is het meest geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is vanaf nu te zien op Disney+. Je bespaart 20% op je account bij Disney+ als je nog voor 23 februari je account aanmaakt.  Een account maak je hier, je betaalt dan € 6,99 per maand.

 8. Duikelblad

  In de serie Duikelblad (Engels: Tumble leaf) ontmoet je de blauwe vos Mos, die in een prachtig fantasieland woont en daar elke dag allerlei avonturen beleeft. De serie is speciaal voor peuters gemaakt: de verhalen zijn leerzaam en laten peuters kennismaken met de wereld om hen heen. Sneeuw, zee, regenbogen – Mos en zijn vriendjes komen het allemaal tegen en nemen jou mee in hun reizen. Op Prime Video staan zes seizoenen, dus als je peuter het leuk vindt, kan hij even vooruit.

 9. Vaiana

  Terwijl jij thuis in semi-lockdown zit, is dit alles wat je wil: een uurtje wegdromen met vrolijke muziek en zonnige beelden van de tropische film Vaiana. Misschien ken je ‘m al, maar deze film gaat je gegarandeerd opvrolijken. O ja, en je kind kijkt natuurlijk ook mee. De stoere Vaiana heeft maar één missie: ze wil de oceaan op. Als ze begint aan haar grote ontdekkingsreis, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk gaat als ze had gedacht. Brengt ze haar reis tot een goed einde? En wie komt ze allemaal tegen onderweg? Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en je kijkt ‘m op Pathé Thuis.