Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9 verrassende weetjes over januari-kinderen

Als je in januari bent uitgerekend, betekent dat in elk geval een heel bijzondere start van het nieuwe jaar. Maar wist je dat de maand waarin je kind wordt geboren ook veel over zijn karakter vertelt? Dit zegt het als jouw kind geboren is in januari.

Advertentie
 1. Steenbok of Waterman

  Volgens de astrologie word je in januari geboren als Steenbok, of vanaf 21 januari als Waterman. Van Steenbokken wordt gezegd dat het sterke leiders zijn: zeer onafhankelijk, gedisciplineerd en georganiseerd. Watermannen staan juist in contact met hun emoties en hebben een sterk humanitair instinct.

  Tip! Hier bestel je unieke posters met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind

 2. Heel relaxt

  Uit onderzoek blijkt dat mensen die in de wintermaanden zijn geboren minder prikkelbaar en minder gevoelig zijn voor stemmingswisselingen dan mensen die in andere seizoenen zijn geboren. Dat wordt vast genieten van een heel relaxte baby…

 3. Gezondheid

  Onderzoekers van Columbia University ontdekten dat januari-baby’s over het algemeen vrij gezond zijn. Wel bestaat er een verband tussen weinig zonlicht in het late stadium van de zwangerschap en een verhoogd risico op diabetes type 2. Opletten dus met ongezonde voeding.

  Advertentie

  Lees ook: Gezonde tussendoortjes voor je baby

 4. Creatieve probleemoplossers

  In een studie uit 2015 werd ontdekt dat mensen die in januari en februari zijn geboren een creatiever probleemoplossend vermogen hebben. Ook zijn ze zeer fantasierijk. Dus met een grote verkleedkist in huis kan jouw januari-kind zich uren vermaken.

  Lees ook: Wat als je kind een fantasievriendje heeft?

 5. Loopbaan

  Mensen die in januari zijn geboren, kiezen het vaakst voor een beroep als huisarts of accountant. Daarentegen eindigen heel weinig januari-kinderen als makelaar. Dan weet je dat alvast!

 6. Carrièretijger

  Ongeacht het beroep, januari-kinderen zijn ambitieus en succesvol. Volgens Time Magazine staat januari in de top 5 van CEO-producerende maanden: maart (12,53%), april (10,67%), november (10,67%), januari (10,13%) en oktober (9,87%).

  Lees ook: ‘Geboortedatum voorspelt of je kind rijk, succesvol of een superster wordt’

 7. Liefde

  Volgens het Journal of Interdisciplinary Cycle Research hebben mannen die in de tweede helft van januari zijn geboren 2,3 keer meer kans om te trouwen met vrouwen die eind oktober zijn geboren. Dus verwacht jij een jongetje in januari en krijgen vrienden een dochtertje in oktober? Dan is dat nu al een ‘match made in heaven’.

  Advertentie
 8. Linkshandig

  Uit een onderzoek aan de Universiteit van Wenen blijkt dat januari-mannen een grotere kans hebben om linkshandig te zijn.

  Lees ook: Wordt jouw kind links- of rechtshandig?

 9. In de spotlight

  En ook al staan januari-kinderen in het dagelijks leven niet al te graag in de spotlights, een studie in het Journal of Social Sciences toont aan dat mensen met het sterrenbeeld Waterman wél een grotere kans hebben om beroemd te worden.

Bron: Good Housekeeping Beeld: Shutterstock