Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9x waar je je opeens over opwindt als je een baby hebt

Met een baby in huis is je leven compleet anders. Je voelt je anders, je besteedt je tijd anders en je maakt je druk over hele andere dingen dan vóór je moeder werd.

Advertentie

Soms herken je jezelf niet meer sinds je een baby hebt. Zo zou je je over de volgenden dingen vroeger vast niet hebben opgewonden, maar nu wel.

 1. Geluid

  Je springt uit je vel over de buurman die overdag besluit te gaan boren. Of de pakjesbezorger die ’s middags AANBELT. Hoe durft hij? Want de baby slaapt. Eindelijk. Dus de hele wereld moet stil zijn.

 2. Bedtijd

  Waar blijft het hoofdgerecht nou? En zullen we dat toetje overslaan? Leuk hoor, weer eens uit eten met een vriendin. Maar kan het alsjeblieft om 20.00 uur afgelopen zijn? Je wil naar bed!

  Tip: Eenmaal in bed, maar niet kunnen slapen? Misschien helpt dit je

  Advertentie
 3. Poep

  Niets is boeiender in de eerste maanden met je baby dan… poep. Hoeveel je kind poept, welke kleur zijn ontlasting is: je vertelt het allemaal in geuren en kleuren aan je partner. En die vindt het nog boeiend ook.

  Lees ook: Wat is eigenlijk normaal als het gaat om babypoep?

 1. Wereldleed

  Het journaal is voorlopig een no-go. Verhongerende kinderen, dierenleed, aardbevingen… Je kunt het niet aanzien zonder tranen met tuiten te huilen. Wat trek je je het leed van de wereld aan sinds je moeder bent.

  18 dingen waar je om moet huilen als je net moeder bent geworden.

 2. Hygiëne

  Prima dat je schoonvader soms een sigaret opsteekt, maar niet meteen daarna jouw baby knuffelen graag! En stopt je moeder nou echt haar pink in je kinds mond? Oh, en wil iedereen z’n handen even wassen voor ze aan jouw kind komen (en het liefst ook douchen).

 3. Kritiek

  Commentaar krijgen is nooit leuk, maar als kersverse moeder komt het tien keer zo hard binnen. Die vriendin die altijd zoveel ‘advies’ geeft en je tante met haar ’tips’ hoe je het beter kunt doen, die kun je normaal prima hebben (ene oor in, andere oor uit), maar niet als het over je baby gaat.

  Pedagoge José Sagasser tipt hier hoe je kunt omgaan met kritiek op de opvoeding van je kind(eren).

 4. Ziek zijn

  Een nacht niet kunnen slapen of een griepje: voorheen maakte je je er niet echt druk over. Even bijslapen of uitzieken en klaar. Maar met een baby slaat de paniek toe als je een keer ligt te woelen ’s nachts of een kuchje hebt. Je moet wel fit zijn! Een break zit er niet in als moeder.

 5. Verkeer

  Die fietser die het zebrapad negeert waar jij met je kinderwagen wil oversteken, die auto die net te hard de bocht om komt: het irriteert je mateloos. Beseffen al die andere weggebruikers wel dat er ook lieve, onschuldige baby’s op straat zijn?

 6. Andere ouders (en baby’s)

  Je wil je er niet mee bezighouden, maar je doet het toch: het zoontje van de buurvrouw dat al doorslaapt, de dochter van je vriendin die al omrolt… Waarom doet jouw baby dat niet? Doe jij iets verkeerd?