Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Aha! Dit is de reden waarom je kind nu extra veel last heeft van elektrische schokjes

Staat het haar van je baby rechtop en krijg je een schok als je hem oppakt? Of knettert het tussen jou en je kind als hij naast je op de bank ploft? Het elektrische schokjes-seizoen is in volle gang en dat kan heel goed komen door de thuisquarantaine.

Help! Waar komen de elektrische schokjes vandaan?

Heeft je kind ook van dat statische haar en krijg je steeds een schokje als je hem optilt? Dat heeft een reden. Nu je door de thuisquarantaine veel tijd met je kind binnen door brengt en ook de verwarming aanstaat, is de luchtvochtigheid in je huis waarschijnlijk vrij laag.

Advertentie

Bij een hoge luchtvochtigheid kan de statische lading in de lucht worden weggeleid, maar als die laag is hoopt de statische lading in je lichaam om. Het gevolg: je raakt zelf statisch met een hoop geknetter als gevolg. Ai!

Statisch geladen

Maar hoe kun je nu statisch geladen raken? Dat komt door wrijving. Stel, je loopt op je schoenen met rubberen zolen in huis. Dan ontstaat wrijving tussen de schoenen en de vloer. De elektrische lading wil je lichaam verlaten, maar door de te lage luchtvochtigheid lukt dit niet. Een schokje (de elektrische lading die je lichaam verlaat) is het gevolg.

Tips

Ben je klaar met die elektrische schokjes en wil je weer je kind knuffelen zónder dat de vonken er letterlijk afspringen? Geen probleem. Met de volgende tips los je het probleem op.

  • vermijd rubberen zolen
  • draag geen synthetische kleding
  • loop op blote voeten
  • bestuif het huis met water
  • of: koop een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid op peil te houden
  • doe een beetje bodylotion in je haar

Et voilà!

Bron: RTL Nieuws – Beeld: Shutterstock