Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Anti-pestwet overbodig

Scholen moeten zelf kunnen bepalen hoe zij pesten tegengaan, en moeten daarin vooral niet beperkt worden. Dit is het advies van de Onderwijsraad aan Sander Dekker, de staatssecretaris van Onderwijs. Zijn plan om een ‘antipestwet’ in te voeren is volgens hun overbodig.

Advertentie

Scholen zijn nu al wettelijk verplicht om te zorgen voor een veilige schoolomgeving. Een extra wet die specifiek gericht is tegen pesten is daarom overbodig, vindt de Onderwijsraad. Daarnaast zou het scholen teveel beperken in hun aanpak.

Centraal geregeld pest-beleid

Vanwege de overvloed aan pestprogramma’s op scholen, besloot Dekker vorig jaar om deze te beoordelen. Zijn conclusie: er moet een algemeen anti-pestprogramma komen dat door een commissie is goedgekeurd. Daarnaast zou elke school een vertrouwenspersoon en een anti-pestcoördinator moeten hebben.

Uit de hand gelopen pesterijen

Dekker maakt zich grote zorgen over het pesten op scholen. Ongeveer 1 op de 6 leerlingen geeft aan op school te zijn gepest. Een aantal tragische pest-incidenten zijn volgens hem aanleiding voor het wetsvoorstel.

Andere aanpak

De Onderwijsraad vind het terecht dat Dekker aandacht vraagt voor het probleem, maar zijn het niet eens met zijn manier van aanpak. Zij willen dan ook dat Dekker zijn wetsvoorstel heroverweegt. Het ministerie van Onderwijs heeft nog geen reactie gegeven op het advies.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: ANP – Foto: iStock 

 

Lees ook:

Wat als je kind een pestkop is?

Wat als je kind wordt gepest?

 

 

Ouders van Nu product – Leren luiertas zwart

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu