Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Anticonceptie voor mannen in de maak

Eureka! Als het een beetje meezit kan ook de man binnenkort aan de anticonceptie. Geen pil, maar een gel. Nog beter nieuws: het is goedkoop, langdurig werkzaam én omkeerbaar!

Advertentie

1 spuitje voldoende

De ‘Vasagel’ wordt ingespoten in de zaadleider en blokkeert de doorgang van zaadcellen. Het lijkt op een sterilisatie, maar dan zonder dat er een operatie aan te pas komt en het is makkelijk terug te draaien. Met slechts één spuitje spoel je de gel weer weg.

Bavianen zijn er blij mee

Het middel is vooralsnog alleen getest op apen. Een groepje gelukkige mannelijke bavianen werd geïnjecteerd met de gel en werd ruim 6 maanden losgelaten in een kooi met 10 tot 15 vrouwtjes. De mannetjes gingen lekker los, maar geen van de vrouwtjes werd zwanger. Onderzoekers spreken dan ook van een ‘veelbelovend’ resultaat.

Komend jaar starten de eerste proeven op mensen. Als alles ‘vruchtbaar’ verloopt, komt het middel in 2017 op de markt.

Spermavrij orgasme

Ook is er een pilletje voor mannen in ontwikkeling. Dat kan vóór de seks worden ingenomen, en leidt tot een spermavrij orgasme. Het orgasme zou hetzelfde gevoel geven, maar er komen simpelweg geen zaadcellen vrij. De pil is een paar uur na inname effectief en binnen 24 uur uitgewerkt. De onderzoekers zijn nog op zoek naar een farmaceutisch bedrijf die aandurft om het product op de markt te brengen.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Parsemus Foundation – Foto:iStock

 

Lees ook:

Anticonceptie na de bevalling

Spiraaltje als anticonceptiemiddel

 

Ouders van Nu product – Baby Scheurkalender

Baby Scheurkalender

€ 14,99
Shop nu