Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

App speciaal voor gescheiden ouders

App speciaal voor gescheiden ouders

Gescheiden ouders én hun kinderen kunnen sinds dit jaar gebruik maken van ‘Heppee’: een app die helpt bij planning, communicatie en emotie.

De co-ouderschapsapp werd eerder dit jaar gelanceerd. Inmiddels wordt de bètaversie al door 3500 gebroken gezinnen gebruikt.

Advertentie

Onrust voorkomen

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 45.000 kinderen te maken met een scheiding. Zo’n scheiding verloopt niet altijd even leuk, en kan voor aardig wat onrust zorgen. Om de planning en communicatie onderling, tussen de gescheiden ouders, maar vooral ook met het kind goed te houden, ontwikkelden Bart de Lege en Sabrina Wiarda-de Vries de co-ouderschap app Heppee.

LEES OOK: 5x zo overleef je een scheiding

LEES OOK: Hoe vertel je over een scheiding?

Welterusten wensen

De app biedt ouders de mogelijkheid om er voor hun kind te zijn, ook als deze bij een andere ouder is. Zo kun je met één druk op de knop elkaar welterusten wensen, een knuffel geven of een plaatje sturen. Ook kunnen roosters eenvoudig op elkaar worden afgestemd en aangepast. Het rooster wordt vervolgens vertaald naar een kindvriendelijke interactieve omgeving voor het kind. Door leuke animaties weten kinderen altijd waar ze slapen en hoeveel nachtjes dat nog duurt.

LEES OOK: Scheiden; wat moet je regelen?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Telegraaf.nl/Heppee.com – Foto: Shutterstock