Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Autistische Dylan mag zijn hulp-eenden houden ondanks protest van de buren

Ondanks de klachten van zijn buren over stank en overlast van de dieren, mag de autistische Dylan toch zijn hulp-eenden houden. Dat heeft de gemeenteraad van de Amerikaanse staat Michigan besloten.

Advertentie

Nibbles en Bill zijn de eenden van de Amerikaanse Dylan. Door zijn autistisme spelen de eenden een belangrijke rol in het leven van de twaalfjarige jongen. Nadat de buren een klacht hadden ingediend bij de gemeenteraad leek het erop dat Dylan afscheid moest nemen van zijn eenden. Maar na een overtuigend verweer van zijn ouders mag Dylan zijn eenden toch houden. Al moet de familie zich nu wel aan een aantal regels houden.

Oplossing

De buren hadden geklaagd over de overlast die de eenden bezorgen. Zo zouden ze stinken, veel geluid maken en in de tuin van de buren poepen. Maar omdat de eenden ook volgens doktersverklaring van grote emotionele steun zijn voor Dylan, heeft de gemeenteraad naar een oplossing gezocht om zowel de familie als de buren tevreden te houden. De gemeente heeft de familie achttien regels opgelegd, zo moet de familie onder andere Bill en Nibbles in een hok houden, ver van de weg en de buren, het gebied schoon houden en de geur beperken.

In extase

Op de Facebookpagina van Dylan en zijn eenden schrijven zijn ouders dat de jongen ‘in extase’ is dat zijn eenden mogen blijven.

Bron: RTL Nieuws Beeld: Facebook / Dylan’s Duck Adventures