Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Waarom een autostoeltje zo belangrijk is: deze foto zegt ALLES

Voor de volgende keer dat je kind tegenstribbelt en je hem met moeite in zijn autostoeltje krijgt: denk dan even terug aan dit bericht.

Advertentie

Auto-ongeluk

Het is de nachtmerrie van elke ouder. De Amerikaanse Jenna Casado Rabberman had haar oudste zoon opgehaald van de crèche en stopte onderweg naar huis nog even voor een boodschap. Met haar tweejarige zoon en zijn zes weken oude broertje in hun stoeltjes achterin reed ze even later rustig weg… en ineens was er die enorme klap. Een andere auto was totaal onverwacht met hoge snelheid op ze ingereden.

Op Facebook deelde Jenna een foto van het auto-ongeluk. Haar post ging al snel de hele wereld over.

Total-loss

Op de foto is te zien dat haar auto total-loss is, maar (bijzonder!) de twee autostoeltjes zijn nog volledig intact. Jenna noemt het een wonder dat haar kinderen ongedeerd zijn gebleven en wil met haar Facebook-post aangeven hoe belangrijk een goed autostoeltje (en het goed vastmaken) voor je kind is. Van levensbelang, zo blijkt.

Jenna: ‘Je verwacht niet dat het jou kan overkomen. Mijn jongens zijn met de schrik vrijgekomen, maar de hulpdiensten vertelden mij dat het heel anders had kunnen aflopen als ik niet twee minuten de tijd had genomen om ze vast te zetten in hun autostoeltje.’

Advertentie

Een autostoeltje heb je meteen vanaf de geboorte nodig. Veiligheid staat daarbij voorop, maar comfort en gebruiksvriendelijkheid zijn ook belangrijk. Lees waar je op moet letten als je een autostoeltje gaat kopen.

Tip: autostoeltjes op vakantie in het buitenland, dit zijn de regels per land.

Bron: Mirror.co – Beeld: Facebook

Advertentie

BewarenBewarenBewarenBewaren