door

Baby herinnert zich vooral positieve ervaringen

Praat jij ook altijd op een blije, hoge toon tegen je kleintje? Vooral blijven doen! Positieve ervaringen blijven bij je baby namelijk beter hangen dan negatieve ervaringen. Zo blijkt uit een onderzoek van The Brigham Young University.

Vraag jij je weleens af of je vijf maanden oude baby zich het slaapliedje van de vorige avond nog kan herinneren? Volgens onderzoekers van de BYU kunnen ze dit zeker. Tenminste, als het liedje gepaard gaat met positieve emoties.

Advertentie

Vriendelijk, neutraal en boos

De onderzoekers bestudeerden een groep van vijf maanden oude baby’s. De kinderen werden voor een televisiescherm geplaatst in een afgesloten ruimte. Vervolgens werd er een filmpje afgespeeld van een volwassene die op een vriendelijke, neutrale of boze toon tot hen sprak. Direct na het filmpje verscheen er een vorm op het scherm.

Vormen

De kinderen werden na vijf minuten en een dag later opnieuw geconfronteerd met twee vormen, waarvan ze er eentje nog niet eerder hadden gezien. De onderzoekers bestudeerden hoe lang en hoe vaak de baby’s de vormpjes bekeken, zodat ze konden inschatten hoe goed het kindje de vorm had onthouden.

Vriendelijk

Wat blijkt? Wanneer het vormpje gepaard was gegaan met een boos stemgeluid, herinnerden de kleintjes zich de figuur niet. Als het vormpje echter samenging met een vriendelijke stem, dan herinnerden de baby’s het zich juist veel beter.

Bron: Sciencedaily – Foto: 123rf