Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Baby met Down afgewezen als model

Met zijn vrolijke lach, lieve uitstraling en twinkelende ogen verovert de 15 maanden oude Asher het internet. De moeder van Asher stuurde zijn foto’s naar een modellenbureau, maar zij wezen het jongetje af. Asher zou met zijn Downsyndroom niet in het 'plaatje' passen.

Baby zonder beperking

Meagan (27) stuurde de foto’s van haar zoon, in de hoop dat hij zou worden gekozen als model voor het kinderkledingmerk OshKosh. Toen een reactie uitbleef, besloot ze het na te vragen. Meagan ontving een email waarin werd uitgelegd dat zij de foto van Asher niet hebben laten zien aan de klant. Dit omdat zij niet specifiek hebben gevraagd naar een baby met een beperking. Teleurgesteld vroeg Meagan zich af of het merk dan wel heeft gevraagd om een baby zonder beperking. Dit kon het bureau niet bevestigen.

Advertentie

Hit op internet

Op Facebook heeft de moeder van Asher haar verhaal gedeeld, in de hoop direct in contact te komen met OshKosh. Binnen no time ging de foto van Asher viral en inmiddels is de post al meer dan 124 duizend keer gedeeld. Meagan laat voor de duidelijkheid weten: ‘Ik wil niet dat zij hem gebruiken vanwege alle ophef die er nu is ontstaan. Ik wil dat zij hem kiezen omdat ze hem waarderen en zien hoeveel hij kan toevoegen aan hun advertenties.’ Ze vervolgt: ‘Door ook andere gezichten voor dit soort campagnes te gebruiken, laat de wereld zien dat óók deze mensen van waarde zijn voor de maatschappij. Net als ieder ander.’ Inmiddels heeft OshKosh de vrolijke foto’s van Asher ontvangen en staat er een afspraak gepland.

KIJK OOK: Meisje met Down showt dancemoves na afwijzing dansschool

MEER LEZEN?

Auteur: Marjolein Schel – Bron: CBS – Beeld: Instagram