Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Baby verlaat ziekenhuis na 345 dagen

De Amerikaanse Trevor werd met 23 weken geboren en was piepklein. Zijn overlevingskansen waren nihil. Nu, bijna een jaar later, is Trevor gezond en mag hij eindelijk naar huis. Een echt wonder.

Advertentie

Moeder Becky Frolek uit North Dakota voelt in de zomer van 2014 dat er iets mis is met haar ongeboren baby. Ze haast zich met echtgenoot Bo naar het ziekenhuis, waar Trevor met 23 weken ter wereld komt. Ter verduidelijking: in Nederland mag nog tot de 24e week van de zwangerschap abortus worden gepleegd.

Klein en fragiel

De strijd voor Trevors leven begint meteen. De jongen is zó klein en fragiel: hij weegt maar 624 gram en de trouwring van zijn vader past om zijn voetje. Trevor wordt tijdens de 345 dagen in het ziekenhuis geopereerd aan zijn hart en ogen.

Emotionele achtbaan

‘We wisten niet of hij het zou halen,’ zegt Trevors vader Bo Frolek tegen de nieuwssite Wday. ‘We leefden van minuut tot minuut, van uur tot uur,’ zegt zijn vrouw Becky. De dokters probeerden de ouders voor te bereiden: de strijd om Trevors leven zou een emotionele achtbaan worden.

Personeel organiseert afscheidsfeestje

Trevors eerste levensjaar is niet alleen een jaar vol emoties voor Becky en Bo, maar ook voor de artsen en verpleging. Iedereen leeft mee. Om zijn ontslag te vieren, organiseert het personeel een afscheidsfeestje. ‘Het zal raar zijn zonder hem op de afdeling,’ zegt een zuster. Haar collega vult aan: ‘Het is zo fijn om te zien dat het goed met hem gaat. Dat is de grootste beloning die je kan krijgen. Er waren dagen dat we na onze dienst naar huis gingen en niet wisten of hij er morgen nog zou zijn.’

Advertentie

trevor

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Wday.com – Foto: Wday.com

 

Ook interessant:

Alles over vroeggeboorte

Te vroeg geboren

Advertentie

Fotoshoot prematuur verzacht leed