Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
hey baby kijk winnaar
door

Babyboekje van het Jaar: dít is de winnaar van 2022

Een maand geleden begon de vijfde editie van de verkiezing van het BoekStart Babyboekje van het Jaar. Na een stemperiode waarin (groot)ouders en pedagogisch medewerkers konden kiezen uit vijf genomineerde boekjes, is 'Hey Baby, kijk!' van Laura van Bouchout en Eva Mouton als winnaar gekozen.

Advertentie

Wat de doorslag gaf voor het winnende boekje? De vakjury zegt hierover: ‘Hey Baby, kijk! – een knuffelboek heeft een heerlijk herkenbaar en aansprekend thema: knuffelen en contact maken. Het boekje met duidelijke tekeningen in zwart-wit is door het contrast al voor heel jonge baby’s leuk om naar te kijken. En ook oudere broertjes en zusjes hebben nog genoeg te zien. De tekst is gemakkelijk voor te lezen, biedt rijke taal, heeft een prettig rijmschema en nodigt uit tot nadoen.’

Lees ook: Hoeveel kan je baby van maand tot maand zien?

Shortlist van de vakjury

De andere kanshebbers waren ‘BORA Jungle’, ‘Tijger, waar ben je?’, ‘Waar ben je, Olifant?’ en ‘Baby ziet… kleuren en vormen’. Lees hier meer over de andere nominaties. De vakjury die deze lijst van genomineerden samenstelde, bestaat naast voorzitter Marlijn Weerdenburg (actrice, presentatrice en zangeres), uit Inge Umans (recensent en leesbevorderaar), Rubén Rodriguez (boekverkoper), Angelo Harbeek (bibliothecaris) en onze eigen hoofdredacteur Hilde Tholen.

Bekijk ook het filmpje waarin Marlijn Weerdenburg de winnaar bekendmaakt:

Lezen bevorderen

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s. Naast het aansporen van ouders om meer voor te lezen, willen Stichting Lezen en Iedereen Leest (groot)ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes. Ook kan de verkiezing uitgevers stimuleren om meer goede babyboekjes op de markt te brengen.

Advertentie

Bron: Stichting LezenBoekStart

Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod