Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Babylotions en crèmes vrij van verboden parabenen (op 1 na)

Bijna alle babylotions en crèmes bevatten geen verboden parabenen. Dat wil zeggen: 75 van de 76 door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzochte babyproducten zijn met een voldoende door de keuring heen gekomen.

Veiligheidseisen

Op de lijst stonden 76 babylotions en crèmes van 55 verschillende merken, waaronder 37 producten voor de verzorging van babybilletjes en 39 producten voor verzorging van het hele lichaam. De producten werden op het volgende gecontroleerd:

Advertentie
  1. Aanwezigheid van parabenen.
  2. De juistheid van het etiket.
  3. De aanwezigheid van een waarschuwing (bijvoorbeeld ‘niet gebruiken in het luiergebied’ bij aanwezigheid van propyl- of butylparabeen).
  4. De juistheid van ‘vrij van parabenen’-claims.

Parabenen

In 2015 zijn de veiligheidseisen voor het gebruik van parabenen aangescherpt. Wetenschappers hebben bewezen dat parabenen hormoonverstorend werken als ze in verzorgingsproducten zitten die bestemd zijn voor kinderen onder de 3 jaar. Het gaat hierbij enkel om producten die niet worden afgespoeld.

Geïrriteerde billetjes

Door de vaak geïrriteerde huid van babybilletjes is de opname van parabenen mogelijk hoger dan bij een normale huid. Bij gebruik op een normale huid zijn er geen risico’s wanneer ze volgens de voorschriften worden gebruikt. Benieuwd welk product als enige is afgekeurd? Bekijk hier de volledige lijst.

BEKIJK OOK: Hoe voorkom je luieruitslag?

MEER LEZEN?

Auteur: Marjolein Schel – Bron: NVWA – Beeld: Shutterstock