Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

baby japanse airline
door

Baby's in het vliegtuig mijden? Bij deze airline kan dat

Japan Airlines komt met een service waarbij passagiers hun stoel in het vliegtuig zo kunnen kiezen dat de kans groot is dat ze niet naast een baby komen te zitten. En dat maakt flink wat emoties los. De één vindt het briljant, de ander stelt dat de service belachelijk is en pleit voor meer tolerantie.

Als ouder weet je als geen ander dat vliegen met een baby een uitdaging is. Je hoopt dat hij als een roos in slaap valt of de medepassagiers vermaakt met zijn guitige lach, maar dat heb je helaas niet voor het uitkiezen. Door de vele prikkels is het niet gek als je baby een flinke huilbui krijgt. Het is niet makkelijk om hem te troosten in een beperkte ruimte en dan krijg je de boze blikken van de passagiers aan boord er ook nog gratis bij.

Advertentie

Lees ook: 10 onmisbare tips voor vliegen met een baby of peuter

Slimme plattegrond

Bij Japan Airlines hebben ze nu een nieuwe service waarbij een baby-icoon op de plattegrond verschijnt wanneer deze is gereserveerd voor kinderen of een ouder met een baby. Zo kunnen passagiers de strategische keuze maken om tijdens de vlucht niet naast een baby te zitten.

Niet waterdicht

Helemaal waterdicht is deze tactiek echter niet. Als de vlucht nog niet is volgeboekt, kan het zomaar zo zijn dat er na jou een gezin met baby voor de stoel naast of achter jou kiest. De reacties op deze nieuwste service van de Japanse vliegtuigmaatschappij in Twitter lopen flink uiteen. Terwijl de één het briljant vindt en een uitkomst, vindt de ander dat er wat meer tolerantie moet zijn.

Lees ook: Vakantie met baby: waar let je op?

Bron: AD.nl – Beeld: Shutterstock